luni

4 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

10 august, 2020

Au fost cumpărate titluri de stat de 2,04 miliarde de lei în cadrul emisiunilor pentru populaţie din cadrul programului Fidelis al Ministerului Finanţelor Publice (MFP), potrivit notificării BT capital Partners, lead managerul sindicatului de intermediere, trimisă la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Atractivitatea emisiunilor a fost realizată atât prin dobânzile atractive, cât şi prin faptul că titlurile vor fi tranzacţionate la BVB, oferind astfel posibilitatea vânzării lor mai uşoare, potrivit brokerilor.

Prin comparaţie, emisiunile recente  de obligaţiuni de stat din programul Tezaur, destinate publicului larg, cu o valoare nominală de numai un leu / titlu, au strâns numai 700 de milioane de lei.

(Citiţi şi: „Emisiunea Tezaur, titluri de stat de un leu – românii au investit 700 milioane lei”)


Cele trei emisiuni, două în lei – cu scadenţele peste 2 şi 4 ani cu dobânzi de 4 și 4,5%, şi una în euro, cu scadenţa la 5 ani și dobânda de 2%, s-au derulat între 15 iulie 2020 şi 7 august 2020. Valoarea nominală a titlurilor a fost de 100 de lei, respectiv 100 de euro, iar subscrierea minimă a fost de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro.

S-au făcut subscrieri de 562.376.800 de lei la emisiunea de titluri în lei cu maturitatea de 2 ani și de 662.487.200 de lei la emisiunea în lei cu maturitatea de 4 ani.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Valoarea subscrierilor titlurilor în euro este de 168.382.900 de euro – „destul de bine, având în vedere că investitorii au garantată o dobândă de 2% şi că îşi vor păstra şi economiile în euro”, a declarat Marcel Murgoci, director de operaţiuni al casei de brokeraj Estinvest, pentru cursdeguvernare.ro.

Rezultatele sunt bune și pentru  faptul că titlurile se vor tranzacționa la bursă, ceea ce a adus emisiunilor un plus de atractivitate. Există astfel posibilitatea de a ieși mai ușor, înainte de termen, din această investiție pentru un alt plasament, mai ales că intermediarii au promis că vor menţine un anume grad de lichiditate prin cotaţii de cumpătare”, a mai spus brokerul citat.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: