joi

11 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 august, 2020

Românii au investit ceva mai mult 700 de milioane de lei în titlurile de stat vândute în prima emisiune Tezaur din anul 2020 lansată de Ministerul Finanțelor Publice (MFP), potrivit unui comunicat al acestuia.

Suma este relativ mică având în vedere că dobânzile anuale promise erau atrăgătoare, de 3,5%, 4%, 4,25% și 4,75% la scadențele de 1, 2, 3 și 5 ani.

Totodată, valoarea nominală a unui titlu a fost de numai un leu, ca şi subscrierea minimă, ceea ce le-a făcut accesibile oricărui român.


Aceste condiții ar fi trebuit să încurajeze apetitul tradițional al populației pentru siguranța obligațiunilor de stat, dar emisiunea s-a suprapus cu efectele și incertitudinile pandemiei coronavirus.

Aproape 17.000 de români au investit în cadrul acestei emisiuni de titluri de stat dedicată populației suma de 702.812.743 lei, din care 629.143.341 lei prin unitățile operative ale Trezoreriei Statului și 73.669.402 lei prin rețeaua de oficii poștale ale Companiei Naționale Poșta Română.

Dobânda este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans.

MFP consideră că românii au manifestat un „interes foarte ridicat” şi promite că va continua emisiunile penru populaţie cu o frecvență lunară pe tot parcursul anului 2020.


Pe de altă parte, continuă vânzarea titlurilor de stat Fidelis, în lei și euro prin băncile participante sau casele de brokeraj până vineri, 7 august 2020.

Aceste titluri sunt edicate investitorilor mai mari, subscrierea minimă este de 5.000 de lei, iar valoarea nominală estede 100 de lei,

Titlurile vor fi listate la Bursa de Valori București, ceea ce ar trebui să le facă şi mai atractive, vânyarea lor înainte de scadenţă fiind mai uşoară.

Subscrierea inițială a acestor titlurilor nu este comisionată de către băncile intermediare, iar veniturile obținute, atât din dobânzi, cât și din câștigurile de capital sunt neimpozabile.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: