vineri

19 aprilie, 2024

26 septembrie, 2012

Agenţia internaţională de rating Standard and Poor’s a redus, marţi, previziunile de creştere economică pentru 2012-2013 şi acum aşteaptă o contracţie şi mai puternică a economiei mondiale, relatează Economic Times.

S&P arată că activitatea economică va scădea cu 0,8% în ţările membre ale zonei euro, şi nu cu 0,7, aşa cum a prognozat anterior, în luna iulie. Pentru 2013, agenţia se aşteaptă ca economia zonei euro să nu înregistreze nicio creştere, revizuind astfel prognoza anterioară, de o creştere foarte mică, de 0,3%.

“Indicatorii economici recenţi continuă să ilustreze o imagine întunecată pentru Europa”, a declarat Jean-Michel Six, economistul-şef al S&P pentru Europa. “Datele confirmă viziunea noastră că regiunea intră într-onouă perioadă de recesiune, după trei trimestre de creştere negativă sau zero, de la sfârşitul anului 2010 până acum”, a adăugat el.


În cea mai proastă situaţie se află Spania, care are o prognoză de contractare de 1,8% anul acesta, urmată de un declin de 1,4% în 2013. Aceste previziuni fiind comparabile cu cele anterioare de -1,7% şi, respectiv, -0,6%.

S&P prevede un an “cu creştere foarte slabă” în Franţa şi Marea Britanie, în paralel cu declinul din Italia şi Spania, a adăugat Six.  Economiile europene mai mici, precum Elveţia, Suedia sau Belgia continuă să dea semne de rezistenţă, în timp ce recesiunea din statele de la periferia zonei euro se adânceşte.

Germania, cea mai mare economie din eurozonă este de aşteptat să înregistreze o creştere de 0,6% anul acesta, neschimbată faţă de prognoza anterioară, urmată de 1,2% creştere în 2013, cu puţin sub cifra anterioară de 1,4%.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: