miercuri

8 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

1 decembrie, 2022

Spania a luat măsuri suplimentare de securitate în clădirile publice și diplomatice după ce un număr de cinci scrisori-capcană cu explozibil au fost trimise către diverse autorități, printre care premierul spaniol Pedro Sanchez (foto), ministrul apărării, Margarita Robles, și ambasada Ucrainei, a anunțat joi Ministerul de Interne, citat de Reuters.

Miercuri, un angajat al ambasadei Ucrainei la Madrid a fost rănit uşor după ce a deschis o scrisoare-capcană adresată ambasadorului, conform unor surse citate de AFP și Reuters.

Ministerul spaniol de Interne a informat, joi, că un astfel de „plic cu material pirotehnic” i-a fost trimis pe data de 24 noiembrie premierului Pedro Sanchez, dar echipa de securitate a reușit să dezarmeze „scrisoarea-capcană”.


Potrivit oficialilor spanioli, primele indicii ale anchetei relevă faptul că toate cele cinci „colete surpriză” au fost trimise din Spania.

companie spaniolă ce a furnizat echipamente militare Ucrainei, țintă a unei scrisori-capcană

După primul incident, ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba a ordonat tuturor ambasadelor Kievului din străinătate să consolideze „urgent” securitatea și a îndemnat Spania să investigheze atacul, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului ucrainean.

S-a confirmat că un al doilea pachet a fost primit miercuri seară la sediul central al producătorului spaniol de arme Instalaza din Zaragoza, în nord-estul Spaniei, conform datelor Poliției

Instalaza produce lansatorul de rachete C90 pe care Spania l-a furnizat Ucrainei.

Măsuri suplimentare de securitate

Ministerul de Interne a anunțat, într-un comunicat că a ordonat poliției să întărească securitatea în jurul clădirilor publice și, în special, să verifice cu atenție livrările poștale.

Cu toate acestea, ministrul adjunct de interne, responsabil cu securitatea, Rafael Perez, a spus că, deocamdată, nu pare necesară convocarea comitetului de securitate, care ar putea evalua creșterea nivelului de amenințare teroristă din Spania.

Celelalte două „colete cu surprize” au vizat un centru de sateliți al UE situat la o bază aeriană din Torrejon de Ardoz, și Ministerul Apărării, fiindu-i adresat ministrului Margarita Robles, conform declrației lui Rafael Perez.


***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: