joi

30 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 noiembrie, 2011

Congresul Partidului Socialiștilor Europeni (PES) se va reuni, în 28-29 septembrie 2012, la București, pentru a-și alege un candidat comun care să-l înlocuiască pe popular-europeanul Jose Manuel Barroso de la președinția Comisiei Europene, a afirmat, duminică, liderul Partidului Social Democrat, Victor Ponta, care speră într-un sprijin pentru alegerile parlamentare din România.

”Congresul PES de la Bucuresti va alege un nou leadership (nici presedintele Rasmussen, nici secretarul general nu vor mai candida din nou). Dar mai ales va da semnalul privind inceperea bataliei pentru castigarea alegerilor europene din 2014, cu un candidat de stanga comun care sa-l inlocuiasca pe Barroso de la presedintia Comisiei Europene”, scrie Ponta pe blogul său.

Potrivit liderului social-democrat, alegerea Bucureștiului de către socialiștii europeni, pentru Congresul din 2012 se dorește un semnal de susținerea pentru răsturnarea de la putere a liderilor statelor UE din estul Europei, Traian Băsescu (România), Boiko Borisov (Bulgaria) și Viktor Orban (Ungaria), despre care Ponta consideră că reprezintă un curent ”neofascist”.


”Alegerea Bucurestiului ca loc de desfasurare a celui mai important eveniment al stangii europene are si o importanta componenta regionala. Din pacate, cele trei mari tari din Estul Europei – Romania, Ungaria si Bulgaria – reprezinta deja un teren de incercare pentru modul in care dreapta va evolua pe tot continentul. Situatia din cele 3 tari este uimitor de similara – lideri (Basescu, Orban, Borisov) demagogi si populisti, lipsiti total de ideologie si de scrupule democratice, gata sa-si trateze popoarele ca pe o marfa de negociat in schimbul pastrarii lor la putere. Alegeri fraudate fara jena, libertatea presei calcata in picioare, democratia parlamentara demonizata, relatii de tip mafiot care se substituie institutiilor statului de drept, prigonirea si destructurarea Opozitiei politice cu metode specifice fascismului, coruptie generalizata, autoritarism pe plan intern si servilism total pe cel extern. Mesajul Congresului PES va fi unul de constientizare si combatere solidara a acestui neofascism, care se intinde in aceasta parte a UE”, spune Victor Ponta.

De asemenea, liderul PSD își declară intenția de a utiliza politic Congresul PES pentru promovarea PSD la alegerile parlamentare (posibil comasate cu cele locale) care vor avea loc în noiembrie 2012.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

”In fine, nu pot sa nu cred ca e vorba si de un semn clar de incredere si sustinere pentru PSD din partea familiei socialiste si social-democrat europene”, mai scrie Ponta pe blog.

Convenţia PES a votat vineri, la Bruxelles, ca viitorul Congres PES, din 2012, să aibă loc la Bucureşti.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: