joi

30 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

10 noiembrie, 2016

marius-isailaSenatorul Marius Isăilă a fost condamnat definitiv la 5 ani şi 4 luni de închisoare pentru trafic de influenţă şi instigare la fals, pentru că a cerut bani în schimbul intervenţiei pentru blocarea unui control ANAF şi pentru atribuirea de contracte pe bani publici.

Senatorul își încheie mandatul cu doar o lună înainte de finalul legislaturii actuale.

În 2014, DNA a cerut ridicarea imunității acestuia, pentru a-l aresta preventiv, însă parlamentarii au respins solicitarea. În acest interval, el a votat legi și a semnat mai multe inițiative legislative.


Acum, el a fost trecut pe listele PRU de candidați la Camera Deputaților, dar nu va putea candida. Instanța i-a interzis mai multe drepturi și a dispus să i se confiște suma de 180.000 de euro..

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Isăilă Ovidiu Marius este acuzat că, în anii 2012 și 2013, când era șef serviciu în Ministerul Finanțelor Publice, a pretins suma de 200.000 euro de la un denunțător, pentru a realiza intervenții pe lângă funcționarii ANAF ce efectuau un control la o societate comercială administrată de denunțător, în vederea soluționării favorabile sau blocării controlului.

După remiterea acestei sume, Isăilă Ovidiu Marius a pretins denunțătorului, prin același intermediar, o nouă sumă de bani, respectiv 150.000 euro, pentru a influența rezultatele unui nou control, potrivit procurorilor anticorupție.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: