duminică

16 iunie, 2024

10 noiembrie, 2016

marius-isailaSenatorul Marius Isăilă a fost condamnat definitiv la 5 ani şi 4 luni de închisoare pentru trafic de influenţă şi instigare la fals, pentru că a cerut bani în schimbul intervenţiei pentru blocarea unui control ANAF şi pentru atribuirea de contracte pe bani publici.

Senatorul își încheie mandatul cu doar o lună înainte de finalul legislaturii actuale.

În 2014, DNA a cerut ridicarea imunității acestuia, pentru a-l aresta preventiv, însă parlamentarii au respins solicitarea. În acest interval, el a votat legi și a semnat mai multe inițiative legislative.


Acum, el a fost trecut pe listele PRU de candidați la Camera Deputaților, dar nu va putea candida. Instanța i-a interzis mai multe drepturi și a dispus să i se confiște suma de 180.000 de euro..

Isăilă Ovidiu Marius este acuzat că, în anii 2012 și 2013, când era șef serviciu în Ministerul Finanțelor Publice, a pretins suma de 200.000 euro de la un denunțător, pentru a realiza intervenții pe lângă funcționarii ANAF ce efectuau un control la o societate comercială administrată de denunțător, în vederea soluționării favorabile sau blocării controlului.

După remiterea acestei sume, Isăilă Ovidiu Marius a pretins denunțătorului, prin același intermediar, o nouă sumă de bani, respectiv 150.000 euro, pentru a influența rezultatele unui nou control, potrivit procurorilor anticorupție.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: