marți

27 februarie, 2024

6 octombrie, 2018

Şeful Interpol, Meng Hongwei, declarat dispărit de soţia sa după ce acesta a plecat într-o vizită în China, ar fi fost reţinut pentru a fi chestionat de „autorităţile disciplinare”, un termen folosit de obicei pentru a descrie anchetatorii Partidului Comunist care se ocupă de cazurile de corupţie sau de trădare politică, scrie un ziar din Hong Kong, invocând o sursă anonimă, potrivit presei străine.

Comisia Centrală pentru Inspecţia Disciplinară, agenţia internă de investigaţii a Partidului Comunist din China, nu a transmis nicio informare în legătură cu Meng. O altă publicaţie chineză a scris vineri că şeful Interpol a fost reţinut de îndată ce a ajuns în China. Interpol nu a comentat infomaţiile.

Poliţia din Franţa a deschis o investigaţie după ce Meng a fost dat dispărut de către soţia sa, care nu a mai reuşit să ia legătura cu el după ce acesta a plecat în China.


Meng Hongwei este la conducerea Interpol din anul 2016. Anterior, el a ocupat mai multe funcţii în China, printre care ministru adjunct al securităţii publice.

În 2016, la numirea lui Meng Hongwei la conducerea Interpol, mai multe organizaţii pentru drepturile omului s-au arătat îngrijorate că Beijingul ar putea încerca să folosească poziţia lui Meng pentru a-i ataca pe contestatarii regimului din străinătate.

Bejingul încearcă de mult timp să convingă diverse ţări să aresteze şi să extrădeze cetăţenii chinezi pe care îi acuză de infracţiuni precum corupţie sau terorism.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

*Notă:În România nu există corporații care sa-și unească forțele pentru

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: