joi

18 aprilie, 2024

3 septembrie, 2022

Europa ar putea să-și rezolve criza energetică prin eliminarea sancțiunilor împotriva Rusiei și lansarea gazoductului Nord Stream 2, a declarat vineri președintele Camerei Inferioare a Parlamentului Rusiei, potrivit Reuters.

Germania a oprit proiectul gazoductului Nord Stream 2 din Marea Baltică pe 22 februarie, cu doar două zile înainte ca Rusia să-și trimită trupele în Ucraina și după ce Kremlinul a recunoscut oficial două regiuni separatiste din estul Ucrainei.

Unii europeni și-au redus voluntar consumul de energie, inclusiv limitând utilizarea aparatelor electrice pentru a economisi bani, în timp ce companiile se pregătesc pentru posibile raționalizări.


Președintele Dumei de Stat, Viacheslav Volodin, un aliat al președintelui Vladimir Putin, a declarat că securitatea energetică este imposibilă fără Rusia.

„A venit momentul adevărului pentru liderii europeni. Au două căi de ieșire din situația pe care și-au creat-o”, a scris el pe Telegram.

„Prima: ridicați sancțiunile ilegale împotriva țării noastre și lansați Nord Stream 2. A doua: lăsați totul așa cum este, ceea ce va duce la probleme în economie și va face viața cetățenilor și mai grea.”

Nord Stream 2, proiectul energetic care a dezbinat Europa, a costat 11 miliarde de dolari și a fost finalizat în septembrie 2021, dar nu a fost pus în funcție, așteptând o serie de avize din partea Germaniei și a UE.


Acțiunile militare ale Moscovei în Ucraina au declanșat sancțiuni ample din partea Occidentului, au condus la o reducere a aprovizionării cu energie din Rusia și au alimentat inflația peste tot în lume.

UE a acuzat Rusia în repetate rânduri că folosește gazul ca pe o armă economică.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: