marți

31 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

3 septembrie, 2022

Europa ar putea să-și rezolve criza energetică prin eliminarea sancțiunilor împotriva Rusiei și lansarea gazoductului Nord Stream 2, a declarat vineri președintele Camerei Inferioare a Parlamentului Rusiei, potrivit Reuters.

Germania a oprit proiectul gazoductului Nord Stream 2 din Marea Baltică pe 22 februarie, cu doar două zile înainte ca Rusia să-și trimită trupele în Ucraina și după ce Kremlinul a recunoscut oficial două regiuni separatiste din estul Ucrainei.

Unii europeni și-au redus voluntar consumul de energie, inclusiv limitând utilizarea aparatelor electrice pentru a economisi bani, în timp ce companiile se pregătesc pentru posibile raționalizări.


Președintele Dumei de Stat, Viacheslav Volodin, un aliat al președintelui Vladimir Putin, a declarat că securitatea energetică este imposibilă fără Rusia.

„A venit momentul adevărului pentru liderii europeni. Au două căi de ieșire din situația pe care și-au creat-o”, a scris el pe Telegram.

„Prima: ridicați sancțiunile ilegale împotriva țării noastre și lansați Nord Stream 2. A doua: lăsați totul așa cum este, ceea ce va duce la probleme în economie și va face viața cetățenilor și mai grea.”

Nord Stream 2, proiectul energetic care a dezbinat Europa, a costat 11 miliarde de dolari și a fost finalizat în septembrie 2021, dar nu a fost pus în funcție, așteptând o serie de avize din partea Germaniei și a UE.


Acțiunile militare ale Moscovei în Ucraina au declanșat sancțiuni ample din partea Occidentului, au condus la o reducere a aprovizionării cu energie din Rusia și au alimentat inflația peste tot în lume.

UE a acuzat Rusia în repetate rânduri că folosește gazul ca pe o armă economică.

***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: