sâmbătă

25 mai, 2024

22 martie, 2023

Decidenții politicilor monetare din zona euro trebuie să fie „încăpățânați” și să continue să crească costurile de împrumut pentru a lupta împotriva inflației, a declarat șeful Bundesbank, Joachim Nagel, pentru Financial Times, potrivit Reuters.

Comentariile au venit după ce Banca Centrală Europeană (BCE) a majorat săptămâna trecută ratele dobânzilor cu 50 de puncte de bază, continuându-și lupta împotriva inflației, în ciuda apelurilor unor investitori de a pune pauză înăspririi politicilor monetare până la atenuarea turbulențelor din sectorul bancar.

„Lupta noastră împotriva inflației nu s-a încheiat”, a spus Nagel, adăugând că „presiunile prețurilor sunt puternice și larg răspândite în întreaga economie”.


În opinia sa, BCE mai are ceva drum de parcurs, dar se apropie de momentul în care va putea pune capăt ciclului de majorare a dobânzilor.

Nagel a spus că este posibil ca băncile europene să devină mai precaute în acordarea de împrumuturi în contextul turbulențelor generate de situația credit Suisse, dar a respins ideea că acestea vor fi afectate semnificativ.

Este „prea devreme” pentru a concluziona că regiunea se îndreaptă spre o criză a creditului, a mai precizat guvernatorul băncii germane.

***


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: