duminică

14 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 iulie, 2011

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde, a cerut marţi , Statelor Uite, să găsească o soluţie pentru ridicarea plafonului datoriei publice, pentru că eventuala intrare a SUA în incapacitate de plată ar crea probleme foarte grave economiei la nivel mondial, transmite AFP.

Ea şi-a exprimat speranţa ca după planul de urgenţă adoptat de Europa pentru Grecia, ”aceste măsuri curajoase vor fi urmate şi în SUA şi că o acţiune în domeniul bugetar va interveni cât de curând posibil”.

”Timpul trece fără oprire şi trebuie cu adevărat găsită o soluţie. Nu vreau să comentez un plan sau un altul, nu este de datoria mea să fac acest lucru. Pentru că, sincer, intrarea în default sau o degradare importantă a SUA de către agenţiile de rating, ar fi un eveniment foarte, foarte grav. Nu doar pentru SUA, cât şi pentru economia mondială în general”, a avertizat şefa FMI, într-un doscurs susţinut la New York.


Preşedintele SUA, democratul Barack Obama, şi şeful Camerei Reprezentanţilor, republicanul John Boehner, au prezentat luni seară în media americană viziuni antagoniste cu privire la măsurile bugetare ce ar trebui să însoţească o nouă ridicare a limitei legale a datoriei statului federal.

Datoria este menţinută sub plafonul de 14.294 de miliarde de dolari de la jumătatea lui mai, însă Trezoreria SUA avertizează că după 2 august îşi va epuiza toate resursele de care dispune pentru a menţine această situaţie, iar SUA nu-şi vor mai putea onora angajamentele financiare.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: