miercuri

17 iulie, 2024

19 aprilie, 2022

Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, va lipsi de la sesiunile reuniunii financiare a G20 de săptămâna aceasta.

BBC transmite că oficialul american protestează în acest fel față de invadarea Ucrainei de către Rusia și față de lipsa de unitate în ceea ce privește acțiuni mai dure față de Rusia.

Se așteaptă ca Janet Yellen, scrie publicația britanică, să facă în următoarea perioadă lobby pe lângă membrii Fondului Monetar Internațional și ai Băncii Mondiale pentru a intensifica presiunea financiară asupra Moscovei, ca represalii pentru agresiunea lor continuă.


În declarațiile de săptămâna trecută, Janet Yellen a condamnat „atacul neprovocat al lui Vladimir Putin asupra Ucrainei”.

„Până când Putin va pune capăt războiului său atroce de alegere, administrația Biden va lucra cu partenerii noștri pentru a împinge Rusia și mai mult spre izolarea economică, financiară și strategică”, a spus oficialul american.

Remarcile ei sunt un ecou al declarațiilor președintelui Joe Biden, care a spus că Rusia ar trebui să fie dată afară din G20 și din instituțiile financiare internaționale.

Janet Yellen va convoca marți un panel pentru a discuta răspunsul internațional la criza de securitate alimentară exacerbată de invazia Rusiei, a anunțat luni Departamentul Trezoreriei.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: