marți

7 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 iunie, 2022

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a fost diagnosticat cu zona zoster și va participa doar de la distanță la evenimentele la care era invitat în Germania și România, a anunțat joi un oficial al Alianței Nord-Atlantice, potrivit Reuters.

”Secretarul general va desfășura vizita sa planificată în Germania (și România) de la distanță și nu în persoană. El a fost diagnosticat cu zona zoster, ceea ce se poate întâmpla după COVID-19, și lucrează de acasă”, a declarat pentru Reuters reprezentantul NATO.

Stoltenberg a fost testat pozitiv la COVID-19 la jumătatea lunii mai. La acea dată, el a avut simptome ușoare și a lucrat de acasă, potrivit unui purtător de cuvânt al NATO.


Jens Stoltenberg urma să se întâlnească joi, la Berlin, cu cancelarul german Olaf Scholz și să participe vineri, la Palatul Cotroceni, la Summitul Formatului București 9 (B9).

După încheierea Summitului B9, secretarul general al alianței nord-atlantice urma să susțină o conferință de presă comună cu șeful statului român și cu omologul său polonez. De asemenea, el urma să aibă discuții bilaterale cu președintele României, cu președintele Poloniei și cu președintele Ungariei, Katalin Novak, potrivit unui comunicat al NATO.

Formatul Bucureşti 9 (B9) este o inițiativă lansată de președintele României, Klaus Iohannis, și de președintele Poloniei, Andrzej Duda, la care participă statele membre NATO situate în flancul estic al Alianței Nord-Atlantice: Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia şi Ungaria.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: