Secretarul general adjunct NATO: „Ne trebuie un NATO mai puternic” - CursDeGuvernare.ro
marți

19 octombrie, 2021

Secretarul general adjunct NATO: „Ne trebuie un NATO mai puternic”

15 octombrie, 2015

Alexander VershbowSecretarul general adjunct al NATO, Alexander Vershbow (foto), a declarat joi că este necesar ca Alianţa Nord Atlantică să fie mai puternică, în contextul în care Rusia este tot mai categorică iar Nordul Africii şi Orientul Mijlociu se confruntă cu creşterea extremismului, anunţă Agerpres.

„Mai mult ca niciodată, ne trebuie un NATO mai puternic. Vedem o Rusie mai categorică, care îşi intimidează vecinii şi încearcă să schimbe graniţe cu forţa, vedem creşterea extremismului şi a tulburărilor în nordul Africii şi în  Orientul Mijlociu, vedem provocări din domeniul atacurilor cibernetice, tăieri ale energiei. De aceea, NATO implementează cea mai mare ranforsare a apărării colective de la sfârşitul Războiului Rece, creşterea capabilităţilor şi a forţei de reacţie, accelerarea luării deciziilor militare şi politice şi înfiinţarea unor unităţi de integrare a forţelor NATO, inclusiv cea activată recent la Bucureşti”, a afirmat secretarul general adjunct al NATO, după întâlnirea cu ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

„NATO nu caută confruntarea cu nimeni, dar vom face ceea ce este necesar pentru a ne menţine ţările în siguranţă”, a subliniat oficialul.


Potrivit secretarului general adjunct al NATO, România este angajată activ şi este un aliat de încredere implicat în permanenţă în toate iniţiativele şi misiunile NATO.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat că România acordă o importanţă deosebită includerii regiunii Mării Negre în procesele aliate de evaluare, punctând că o Alianţă puternică este indispensabilă pentru stabilitatea regiunii.

Potrivit unui comunicat oficial, în cadrul întrevederii dintre ministrul român de Externe şi secretarul general adjunct NATO s-a realizat o evaluare asupra stadiului implementării deciziilor adoptate la summitul NATO din Marea Britanie, dar şi a priorităţilor summitului care va avea loc la Varşovia.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr