duminică

5 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 august, 2022

Comisia Europeană și-a redus joi prognoza pentru recolta de porumb din UE din acest an cu 10%, a doua revizuire abruptă în jos la rând, pe fondul secetei severe cu care se confruntă continentul, transmite Euronews.

Comisia și-a redus proiecția privind producția de porumb în UE în 2022/2023 la 59,3 milioane de tone, în scădere față de 65,8 milioane preconizate cu o lună în urmă.

Ar fi cea mai mică recoltă din ultimii șapte ani.


Culturile de porumb au îndurat în această vară valuri de căldură și ceea ce se așteaptă să fie cea mai gravă secetă din Europa din ultimii 500 de ani.

Comisia nu s-a referit la condițiile meteorologice, dar a spus că perspectivele reduse pentru porumb reflectă în principal previziunile de randament mai scăzute pentru România, Franța, Bulgaria și Ungaria.

Noile estimări ale executivului european sunt mai optimiste decât cele ale unor participanți din piață, deși comercianții spun că aversele și temperaturile mai scăzute de la mijlocul lunii august ar putea ajuta la evitarea unor pierderi suplimentare de randament.

Recolta mai mică a determinat Comisia să-și majoreze prognoza privind importurile de porumb din UE în sezonul 2022/2023 la 20 de milioane de tone, de la 16,5 milioane preconizate cu o lună în urmă, și să reducă nivelul prognozat al exporturilor de porumb din UE la 4 milioane, de la 5 milioane de tone estimarea anterioară.


Pe de altă parte, Comisia a actualizat în creștere prognoza privind recolta de grâu, la 126 de milioane de tone de la 123,9 milioane de tone estimate anterior.

În sectorul semințelor oleaginoase, Comisia și-a redus din nou prognoza privind recolta de semințe de floarea-soarelui din UE, la 9,9 milioane de tone de la 10,5 milioane, reflectând, la fel, daunele meteorologice.

Pentru rapiță, producția estimată pentru 2022/2023 a fost revizuită la 18,8 milioane de tone de la 18,0 milioane prognozate luna trecută.

***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: