vineri

19 aprilie, 2024

16 august, 2011

Cele mai numeroase fraude în sistemul de asistenţă socială au fost identificate în primăriile ai căror primari aparţin Uniunii Social Liberale (USL), a declarat marţi, la o conferinţă de presă, ministrul muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Sebastian Lăzăroiu. Potrivit ministrului, 63% din cazurile de fraudă ar fi fost identificate la primăriile USL, iar 28% la cele ale PDL.

„Am făcut un sondaj şi am pentru USL o veste bună şi una proastă. Vestea bună este că au 63%, iar vestea proastă e că au 63% din totalul fraudelor identificate”, a afirmat Sebastian Lăzăroiu.

Ministrul Muncii a explicat că, în cadrul unui sondaj parţial au fost verificate, la nivel naţional, 3.977 dosare pentru alocaţia de sprijin familial care se acordă familiilor cu mai mulţi copii, în funcţie nu numai de numărul copiilor şi venituri dar şi de situaţia în care o familie este monoparentală sau nu.


„Din totalul celor 3.977 de dosare verificate au fost găsite 1.179 dosare cu erori, fraude. Dintre acestea, 63% sunt la USL (32% – PSD, 26% – PNL şi 5% PC) iar 28% la PDL”, a precizat ministrul Lăzăroiu.

PNL: E o petardă electorală, datele sunt trunchiate

Partidul Naţional Liberal (PNL) consideră că ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, a aruncat ”o nouă petardă electorală pe piaţă, făcând statistica politică a primăriilor unde au fost descoperite fraude în ceea ce priveşte întocmirea dosarelor pentru alocaţia de sprijinire a familiei”, se arată într-un comunicat al PNL, remis presei la puţin timp după declaraţia lui Lăzăroiu.

„PNL salută, în principiu, orice fel de demers de investigare a unor asemenea posibile fraude, indiferent de culoarea politică a primăriilor respective. Considerăm însă total incorectă manipularea unor asemenea informaţii trunchiate, fără a indica, limpede, care a fost ponderea primăriilor verificate şi dacă cercetările au ajuns în fază definitivă”, se arată în comunicatul PNL.

 


 

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: