miercuri

24 aprilie, 2024

24 iunie, 2021

Scăderea stocurilor de petrol din SUA a confirmat creșterea cererii de petrol și a dus la scumpirea petrolului până la nivelurile din octombrie 2018. Evoluția nu este conjuncturală și confirmă revenirea economiei, din moment ce OPEC+ va discuta creșterea producției la reuniunea sa de joia viitoare.

Cotația petrolului de tip Brent a ajuns la 75,47dolari/baril, iar cea a petrolul de tip WTI (West Texas Intermediate) la 73,35 dolari/baril, imediat sub maximele ultimilor aproape trei ani înregistrate miercuri.

Perspective prețurilor amețitoare


Petrolul Brent a câștigat peste 45% în prețuri în acest an, tendință stimulată și de reducerile de producție de anul trecut, alături de creșterea cererii și de incertitudinile privind viitorul acordului nuclear cu Iranul, din care SUA au ieșit și nu dau semne că s-ar întoarce.

În piață se vehiculează creșterea prețurilor până la 100 de dolari  / baril, pentru prima dată din 2014 încoace, potivit CNBC.

Scumpirea petrolului adaugă griji suplimentare privind creșterea inflației, cu care se confruntă toate băncile centrale ale lumii, în urma uriașelor infuzii de lichidități virate în piețe, de ordinul trilioanelor de dolari.

(Citiți și: „Teama de o inflație prea mare în SUA și China produc mari scăderi la bursele lumii”)


Administrația americană a confirmat că stocurile de petrol au  scăzut cu 7,6 milioane de barili în săptămâna încheiată pe 18 iunie, până la 459,1 milioane de barili. Într-un baril încap circa 7 tone, în funcție de densitate.

Articole recomandate:

Etichete: , , ,

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: