marți

26 septembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 ianuarie, 2022

Trecerea școlilor la cursuri online nu mai depinde de rata de vaccinare a profesorilor, ci de gradul de ocupare a paturilor de spital destinate bolnavilor Covid într-un județ. Introducerea acestui criteriu a fost decisă joi de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU).

Concret, școlile vor funcționa cu prezența fizică a elevilor în județele în care rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților Covid-19 este de cel mult 75%.

Pentru redeschiderea școlii, gradul de ocupare a paturilor Covid-19 în spitale trebuie să scadă sub 70%.


CNSU mai propune ca suspendarea cursurilor cu prezență fizică să fie decisă în cazul unei clase atunci când trei elevi din acea calsă sunt diagnosticați pozitiv la Covid-19, nu la un caz, așa cum se procedează în acest moment.

Direcțiile județene de sănătate publică vor trebui să publice în fiecare joi, pe site-uril proprii, rata de ocupare a paturilor în de spital.

Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, prin care s-a propus:

  • abilitarea Ministerului Educației și Ministerului Sănătății pentru modificarea Ordinului comun nr. 5.338/2.015/01.10.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 în sensul permiterii desfășurării cursurilor cu prezență fizică în unitățile de învățământ preuniversitar/conexe, în funcție de rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19;
  • scoaterea de la rezervele de stat a unsprezece construcții ușoare din elemente modulate, în vederea organizării unor puncte de triaj observațional/epidemiologic la unitățile spitalicești din județele Arad, Hunedoara, Teleorman și Timiș.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: