vineri

12 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 august, 2018

Wess A Mitchell (foto), asistent al Secretarului de Stat al Statelor Unite ale Americii, a prezentat pe 21 august, în Comisia pentru Afaceri Externe a Senatului american, liniile generale ale strategiei în relația cu Federația Rusă, trecând în revistă, printre altele, și efectele produse de sancțiunile americane asupra companiilor apropiate de Vladimir Putin.

Oficialul american a afirmat: ”… În paralel, ne-am concentrat pe acțiuni care să diminueze capacitatea lui Vladimir Putin de a conduce agresiuni prin impunerea de costuri statului rus și a oligarhilor care îl susțin. Potrivit declarațiilor secretarului Pompeo, vă prezint o listă a măsurilor adoptate de către această administrație. Aceste măsuri includ, la zi: 217 persoane și entități sancționate, 6 instituții diplomatice și consulare închise și 60 de spioni eliminați de pe teritoriul american.

Acțiunile noastre produc impact. O analiză a Biroului Economistului șef al Departamentului de Stat arată că, în medie, veniturile companiilor rusești aflate pe lista de sancțiuni au scăzut cu 25%, valoarea totală de piață a acestora s-a prăbușit la jumătate, iar aceste companii sunt forțate să concedieze o treime din personal.


După anunțul sancțiunilor făcut în luna aprilie, de exemplu, compania Rusal a pierdut aproximativ 50% din valoarea de piață.

În 5 zile după anunțul făcut în 8 august, referitor la sancțiunile privind Armamentul chimic și biologic, rubla s-a depreciat la cel mai scăzut nivel față de dolar din ultimii doi ani…

Un alt exemplu elocvent a fost furnizat miercuri de Bloomberg, care a anunțat că Divizia de administrare a activelor a băncii elveţiene credit Suisse a blocat active de 5,1 miliarde de dolari legate de Rusia, din cauza sancţiunilor impuse de Statele Unite acestei ţări.

Banca a confirmat miercuri valoarea activelor blocate, un purtător de cuvânt fiind citat cu următoarea declarație: „Credit Suisse colaborează cu autorităţile internaţionale de reglementare pentru a se asigura că respectă sancţiunile, inclusiv pe cele care implică Rusia”.


 credit Suisse şi UBS au oprit în acest an afacerile cu companii deţinute de oligarhul rus Victor Vekselberg.

Averea netă a lui Vekselberg a scăzut cu circa 3 miliarde de dolari din cauza sancţiunilor americane, a declarat, tot în Senatul SUA Sigal Mandelker, director pentru informaţii în domeniul terorismului şi cel financiar în cadrul Trezoreriei.

Articole recomandate:

Etichete: , , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: