vineri

20 mai, 2022

Samsung a livrat în T4 2021 aproximativ 67 milioane de smartphone-uri

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 ianuarie, 2022

Samsung Electronics Co Ltd anunţă, pentru primul semestru al anului, o redresare a preţurilor cipurilor de memorie, scrie Reuters citată de News.ro.

De asemenea, compania sud-coreeană vrea să-şi majoreze anul acesta cota pe piaţa smartphone-urilor lansând mai multe modele compatibile 5G.

Samsung, cel mai mare mare producător mondial de chipuri de memorie şi de telefoane mobile inteligente, se aşteaptă la revenirea cererii pe plan global pentru dispozitivele tehnologice, după ce a raportat cel mai bun profit obţinut în trimestrul patru din ultimii patru ani, deşi a avertizat asupra perturbărilor din lanţurile de aprovizionare, şi a efectelor pandemiei.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Noua generaţie de smartphone-uri 5 G ar urma să reprezinte mai mult de jumătate din totalul vânzărilor de telefoane mobile inteligente în 2022, a anunţat Kim Sung-koo, vicepreşedintele diviziei de telefonie mobilă.

Analiştii se aşteaptă ca Samsung, care are o cotă globală de aproximativ 20% pe piaţa telefoanelor mobile inteligente, să câştige teren în faţa rivalilor chinezi Xiaomi, OPPO şi Vivo pe pieţele din afara Chinei.

Samsung a cheltuit la divizia de cipuri 90% din cheltuielile anuale de capital pe 2021, adică 40,1 miliarde dolari, dar nu a oferit indicii privind cheltuielile din 2022.


Deşi preţurile cipurilor de memorie au scăzut în T4 2021, majorarea cererii sprijină creşterea vânzărilor Samsung pe acest segment, apreciază analiştii.

Profitul operaţional al Samsung a crescut cu a 53% în T4 2021, la 13.900 miliarde de woni (11,6 miliarde dolari), în timp ce la divizia de cipuri profitul a fost mai mult decât dublu, la 8.840 miliarde de woni. Profitul net a urcat cu 64%, la 10.800 miliarde de woni, în timp ce veniturile au atins nivelul record de 76.600 miliarde de woni.

De asemenea, Samsung a indicat că este în căutare de oportunităţi pe segmentul de fuziuni şi achiziţii (M&A). „Trebuie să ne menţinem capacitatea de a investi în oportunităţi de creştere anorganice”, a afirmat Ben Suh, director în cadrul Samsung.

La divizia de telefonie mobilă, profitul operaţional a urcat cu 9,9% în trimestrul patru din 2021, la 2.660 miliarde de woni.

Estimările preliminare arată că Samsung a livrat în trimestrul patru din 2021 aproximativ 67 milioane de telefoane mobile inteligente, a informat recent compania Counterpoint Research.

Samsung continuă să beneficieze de creşterea traficului de internet în perioada pandemiei de coronavirus, care a sporit cererea pentru cipuri de memorie pentru servere şi calculatoare personale, deoarece mai mulţi oameni lucrează de acasă. Consumatorii au achiziţionat masiv produse electronice de consum, ceea ce a provocat un deficit de semiconductori pe plan global.

Gigantul sud-coreean Samsung Group vrea să se concentreze pe sectoare cum ar fi semiconductorii, inteligenţa artificială, robotica şi biofarmaceutică, şi intenţionează să investească 240.000 de miliarde de woni în aceste domenii în următorii trei ani. Principala divizie a grupului, Samsung Electronics, are drept obiectiv devansarea grupului taiwanez TSMC pentru a deveni cel mai mare producător mondial de cipuri în 2030 şi în acest sens va investi 150 de miliarde de dolari în noi facilităţi de producţie.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: