sâmbătă

13 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 iulie, 2015

CALIN POPESCU TARICEANU - RAPORT GUVERNAREGuvernul nu a rediscutat, marţi, OUG care majorează salariile demnitarilor, deci primii 48 de reprezentanţi ai statului român, în frunte cu preşedintele, vor beneficia de la 1 august de salarii mărite.

Surse din Ministerul Finanţelor au confirmat, pentru Mediafax, că sumele necesare aplicării acestor majorări de salarii au fost incluse în buget cu ocazia rectificării bugetare.

(Citiţi şi: „Guvernul a majorat salariile primilor demnitari ai statului”)

OUG adoptată de guvern în perioada în care vicepremierul Gabriel Oprea era prim-ministru interimar rămâne în vigoare, deşi Victor Ponta a declarat anterior că nu este de acord cu acest act normativ şi că  marţi va lua o decizie politică în acest sens.

(Citiţi şi: „Salariile demnitarilor: toţi de acord, fiecare îi acuză pe ceilalți că le-au crescut”)


Numai că decizia politică trebuia urmată de o decizie administrativă dacă premierul ar fi dorit amânarea creşterii salariale pentru 48 de demnitari ai statului, iar Guvernul ar fi trebuit să emită o nouă ordonanţă, prin care să amâne aceste beneficii salariale acordate înaintea adoptării unei legi generale a salarizării bugetarilor.

„Ştiţi foarte bine că acolo a fost o discuţie între preşedinte, domnul Oprea, pe care eu am înţeles-o şi am acceptat-o, domnul Mihalache în stillul de pe când era la noi la PSD a vrut să o dea la întors şi să arunce pe noi şi acum sigur, marţi o să luăm decizia politică care să-l ignore pe Mihalache şi jocurile lui de doi bani, cu alte cuvinte, spun un singur lucru, că eu cred că şi demnitarii trebuie să fie plătiţi mai bine şi trebuie să aibă cel mai mare salariu, dar eu cred că e oportun ca această mărire de salariu să meargă în acelaşi timp arătând pentru toată lumea o perspectivă”, declara Victor Ponta săptămâna trecută, vineri, într-o emisiune televizată.

Premierul a făcut o afirmaţie similară şi cu câteva zile înainte să se întoarcă din Turcia, după operaţia suferită la genunchi.

”Ordonanţa cu salariile demnitarilor – eu nu am fost de acord cu ea. Am spus că într-adevăr demnitarii trebuie să fie bine plătiţi, dar odată cu Legea salarizării. Nu am vrut să creez impresia că am ceva cu ceea ce s-a discutat între domnul Iohannis şi Oprea în absenţa mea. Dar revin la decizia mea şi miercuri vom adopta alta. Nu se măresc salariile demnitarilor decât odată cu bugetarii”, scria Ponta pe Facebook, la începutul lui iulie.


Ordonanţa de urgenţă privind creșterea indemnizațiilor demnitarilor a fost pblicată în Monitorul Oficial la doar câteva ore de la adoptare, pe 8 iulie 2015.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: