luni

4 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

3 februarie, 2021

Rusia este pregătită „legal și tehnologic” să se deconecteze de la internetul global dacă este nevoie, a declarat luni Dmitri Medvedev (foto), fost președinte al statului și actual președinte adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, citat de agenția TASS.

Comentariile lui Dmitri Medvedev apar în contextul protestelor masive și generalizate în Rusia în ultimele două weekenduri, proteste intens promovate pe rețelele de socializare, dar și după apariția  unei investigații privind palatul privat al președintelui Vladimir Putin, anchetă video cu peste 100 de milioane de vizualizări pe Youtube.

Autoritatea rusă de reglementare a telecomunicațiilor a anunțat săptămâna trecută că va amenda companiile social media care nu elimină de pe platformele lor postările video care promovează protestele.


Autoritățile de la Moscova au tatonat de mult timp cu ideea unor restricții mai severe asupra internetului și a controlării acestuia pe teritoriul țării.

Legea „internetului suveran” adoptată de Rusia în 2019 îi acordă acestui stat posibilitatea de a se deconecta de la restul World Wide Web.

„Din punct de vedere tehnologic, suntem pregătiți pentru acest pas. La nivel legislativ, toate deciziile au fost adoptate. Vreau însă să repet: nu este o decizie simplă, și chiar nu dorim să facem asta”, a declarat pentru TASS Medvedev.

El a mai afirmat însă că Statele Unite păstrează „drepturi-cheie de control” asupra Internetului ceea ce ar putea conduce la deconectarea Rusiei de la sistemul global, „dacă ar fi să se întâmple ceva extraordinar sau dacă cineva și-ar pierde capul, din cauza faptului că cheile sunt peste Ocean”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În acest context, Dmitri Medvedev a vorbit despre ”amenințarea constantă la care a fost supusă Rusia” de deconectare de la sistemul de plăți internaționale SWIFT.

„Am fost nevoiți să creăm propriul nostru sistem de transmitere a informațiilor pentru a putea face schimb de mesaje electronice dacă se va întâmpla subit așa ceva”, a afirmat Medvedev.

Etichete: , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: