duminică

3 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 noiembrie, 2015

rusMinistrul rus al Energiei, Alexander Novak (foto dreapta), a anunțat, potrivit Reuters, că Moscova va opri marți sau miercuri fluxurile de gaze către Ucraina din cauză că ”Kievul nu a plătit avansul pentru furnizarea de energie suplimentară”.

Autoritățile ruse, anunță Reuters,  iau în calcul și sistarea livrărilor de cărbune, ca răspuns al întreruperii furnizării de energie electrică către Crimeea.

Potrivit Reuters, Alexander Novak a făcut aceste anunțuri la postul de radio Vesti FM, în perioada în care teritoriul anexat de Rusia, Crimeea, a rămas, de duminică, fără energie electrică din cauza unor sabotaje ale liniilor de transport ale energiei, care au avut ca efect oprirea alimentării majorității teritoriului ocupat de Rusia.


Activiștii pro-guvernamentali blochează de 2 zile accesul echipelor de intervenții în zonele  în care rețeaua este avariată.

Ministrul rus al Energiei afirmă că măsura sistării gazelor către Ucraina va avea un impact redus deoarece ”această țară consumă oricum puține gaze din Rusia”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

”Sunt mai multe opțiuni de răspuns la inacțiunea criminală a autorităților ucrainene, care au motivații politice să lase Crimeea fără energie. Analizăm reacții politice, reacții economice… Rusia livrează carbine sectorului energetic din Ucraina. Am putea, de fapt în această situație am putea fi obligați să decidem sistarea livrărilor pe care companiile noastre le fac în Ucraina”, a afirmat marți Alexander Novak.

Premierul Ucrainei, Arseni Iațeniuk, a propus luni suspendarea livrărilor de mărfuri spre Crimeea, peninsula ucraineană anexată de Rusia în martie 2014 și care se confruntă din acest week-end și cu o întrerupere aproape totală a alimentării cu energie electrică.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: