miercuri

19 iunie, 2024

24 noiembrie, 2015

rusMinistrul rus al Energiei, Alexander Novak (foto dreapta), a anunțat, potrivit Reuters, că Moscova va opri marți sau miercuri fluxurile de gaze către Ucraina din cauză că ”Kievul nu a plătit avansul pentru furnizarea de energie suplimentară”.

Autoritățile ruse, anunță Reuters,  iau în calcul și sistarea livrărilor de cărbune, ca răspuns al întreruperii furnizării de energie electrică către Crimeea.

Potrivit Reuters, Alexander Novak a făcut aceste anunțuri la postul de radio Vesti FM, în perioada în care teritoriul anexat de Rusia, Crimeea, a rămas, de duminică, fără energie electrică din cauza unor sabotaje ale liniilor de transport ale energiei, care au avut ca efect oprirea alimentării majorității teritoriului ocupat de Rusia.


Activiștii pro-guvernamentali blochează de 2 zile accesul echipelor de intervenții în zonele  în care rețeaua este avariată.

Ministrul rus al Energiei afirmă că măsura sistării gazelor către Ucraina va avea un impact redus deoarece ”această țară consumă oricum puține gaze din Rusia”.

”Sunt mai multe opțiuni de răspuns la inacțiunea criminală a autorităților ucrainene, care au motivații politice să lase Crimeea fără energie. Analizăm reacții politice, reacții economice… Rusia livrează carbine sectorului energetic din Ucraina. Am putea, de fapt în această situație am putea fi obligați să decidem sistarea livrărilor pe care companiile noastre le fac în Ucraina”, a afirmat marți Alexander Novak.

Premierul Ucrainei, Arseni Iațeniuk, a propus luni suspendarea livrărilor de mărfuri spre Crimeea, peninsula ucraineană anexată de Rusia în martie 2014 și care se confruntă din acest week-end și cu o întrerupere aproape totală a alimentării cu energie electrică.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: