joi

18 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 decembrie, 2013

România este, în continuare, statul UE cu cel mai mare procent de populație care nu a folosit nici măcar o dată în viață internetul, potrivit ultimelor date ale Eurostat (biroul european de statistică).

De asemenea, România se remarcă și în calitate de singurul stat unde procentul de populație care accesează în folos personal site-uri guvernamentale este mai mic de 20% – în țara noastră, doar 5% din populație apelează la serviciile online ale statului, comparativ cu Italia (21%) și Bulgaria (23%), ocupantele locurilor 2 și 3.

La acest capitol, media UE28 este de 41%, cu recordul stabilit de Suedia, unde 85% din cetățeni folosesc aceste servicii.

Accesul în rețea


Bulgaria se situează pe locul doi, după România, cu 41% din populație aflată în categoria celor care nu au navigat în viața lor pe net.

În Suedia și Danemarca, doar 5% din cetățeni n-au utilizat niciodată internetul.

Rata medie a gospodăriilor cu acces la net a urcat în UE, până la 79%, în 2013.

Cele mai mari procente de familii conectate la rețea se regăsesc, la fel ca și până acum, în: Olanda (95% din totalul gospodăriilor au acces la internet), Luxemburg (94%), Danemarca și Suedia (93%).


Cele mai puține gospodării conectate în rețea sunt înregistrate în Bulgaria (doar 54% din totalul familiilor au internet), Grecia (56%) și România (58%).

(CLICK PE IMAGINE PENTRU MĂRIREA EI)

Folosirea site-urilor guvernamentale

Locuitorii din țările nordice ale UE folosesc cel mai multe serviciile online ale statului: Danemarca (85% din populație a accesat aceste site-uri pentru a interacționa cu autoritățile), Olanda (79%), Suedia (78%) și Finlanda (69%.:

Cele mai utilizate servicii online sunt declarațiile de impozit: Estonia (82% din cei care au accesat site-urile guvernamentale au făcut-o în acest scop), Danemarca (74%).

România este menționată la capitolul țărilor unde cei mai mulți dintre cei care au utilizat serviciile online ale autorităților au făcut-o pentru a solicita beneficii sociale: Suedia (32%), Franța (30%), România și Slovenia (27%).

(CLICK PE IMAGINE PENTRU MĂRIREA EI)

 

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: