joi

18 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

3 mai, 2012

„Noi ne solidarizăm cu colegii noştri din UE şi, spre exemplu, nu vom da curs invitaţiei de a participa la summitul central şi sud-est european de la Ialta, din 11-12, dar vom fi reprezentaţi de ambasador. Pentru noi Ucraina este un stat important. Sigur, în acelaşi timp, nouă ne este foarte clar că nu ne putem amesteca în justiţia altui stat”, a spus preşedintele Băsescu în interviul acordat Radio România Actualităţi – citat de Mediafax – alături de preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

Uniunea Europeană s-a declarat „dezamăgită” de condamnarea la şapte ani de închisoare a fostului premier ucrainean, Iulia Timoşenko, acuzată de abuz în serviciu în urma semnării unui acord de gaze cu Rusia în 2009. Procesul a fost „motivat politic” şi nu a respectat standardele internaţionale, este poziţia emisă de Consiliul European, care a adăugat că acest lucru „se va reflecta” in politicile UE faţă de Ucraina.

Mai mulţi lideri de state din UE au anunţat că nu vor participa la Summit-ul găzduit de Ucraina la Ialta. Autorităţile ucrainene au trimis invitaţii pentru 20 de state: Albania, Austria, Belarus, Bulgaria, Bosnia şi Herţegovina, Estonia, Italia, Macedonia, Moldova, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Croaţia, Cehia, Letonia, Lituania, Muntenegru şi Ungaria.Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: