duminică

21 aprilie, 2024

24 iulie, 2013

Foto: libertatea.ro

Producţia agricolă a scăzut cu 30,6%, în sectorul vegetal, în anul 2012, comparativ cu 2011, a informat, miercuri, Institutul Național de Statistică.

Scăderile sectorului vegetal au avut loc pe fondul înghețului prelungit din prima parte a anului 2012 și a secetei care a urmat.

Conform datelor INS, în 2012, comparativ cu anul precedent, producţia agriculturii animaliere a scăzut cu 0,6%, iar serviciile agricole au scăzut cu 4,8%.


Astfel, per ansamlu, producţia ramurii agricole a scăzut cu 21,9% în anul 2012 comparativ cu anul precedent.

În structura producţiei s-au produs modificări în sensul scăderii ponderii producţiei vegetale, care s-a menținut totuşi predominantă (62,5%).

În schimb, a crescut ponderea producţiei animale (până la 36,7%). Ponderea producţiei de servicii agricole (0,8%) nu prezintă modificări semnificative fată de anul precedent.

Structura valorică a producţiei vegetale, pe principalele grupe de culturi, este diferită în 2011 și 2012.


Astfel, în anul 2012 comparativ cu anul 2011, ponderea culturilor de legume şi pepeni a crescut cu 5,2 puncte procentuale, iar a culturilor de plante de nutreţ cu 2,0 puncte procentuale, în timp ce ponderea culturilor de cereale şi de cartofi a scăzut cu 5,2 puncte procentuale, respectiv cu 4,7 puncte procentuale.

Structura valorică a producţiei animale pe principalele grupe de produse prezintă mici diferenţe faţă de anul precedent.

La păsări şi porcine ponderea a crescut cu 2,1 puncte procentuale, respectiv cu 0,2 puncte procentuale, iar la bovine şi la ovine şi caprine ponderea a scăzut cu 1,7 puncte procentuale, respectiv cu 0,5 puncte procentuale.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: