marți

27 februarie, 2024

8 august, 2020

România a trimis sâmbătă aproximativ opt tone de materiale medicale în Liban, cu două aeronave care au pleacat de la Baza 90 Otopeni.

Cu această ocazie, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a transmis din nou condoleanţe poporului libanez. iar secretarul de stat Raed Arafat a spus că trimiterea de ajutoare este ”doar un mic gest pe lângă ceea ce trebuie să facem”pentru ca această ţară să-şi revină de pe urma tragediei.

România s-a numărat printre statele care au primit cerere de acordare a asistenţei internaţionale din partea guvernului libanez, prin activarea Mecanismului European de Protecţie Civilă.


“Ce avem în avioane e în baza unei liste înaintate prin mecanismul de protecție civilă europeană. Materiale sanitare, de la seringi la catetere intravenoase, sonde, dispozitive medicale și antibiotice cerute în lista respectivă. Avem un expert din partea Romaniei care a ajuns în Liban, expert pe managementul deșeurilor. UE a solicitat trimiterea unei echipe complexe și a fost selectat din fiecare țară un expert”, a mai precizat Raed Arafat.

Forțele Aeriene Române au pus la dispoziție două aeronave ( un C-130 Hercules și un C-27J Spartan) care să asigure transportul materialelor medicale la Beirut.

Şaizeci de persoane sunt încă date dispărute la Beirut, după exploziile de marţi, care s-au soldat cu decesul a peste 154 de oameni, a anunţat un responsabil al Ministerului libanez al Sănătăţii.

Ministerul Sănătăţii din Liban a anunţat, vineri, că cel puţin 120 de persoane dintre cele 5.000 rănite în exploziile de marţi se află în stare critică.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

*Notă:În România nu există corporații care sa-și unească forțele pentru

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: