joi

30 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 august, 2022

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat vineri că România a expulzat un diplomat al Ambasadei Federației Ruse la București, acesta părăsind deja teritoriul României.

„Ministerul Afacerilor Externe informează că autoritățile române au decis declararea ca persona non grata pe teritoriul României a unui reprezentant al Ambasadei Federației Ruse la București, care a fost informată cu privire la decizia sus-menționată din dispoziția ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu.

Decizia a fost luată avându-se în vedere incompatibilitatea activităților reprezentantului în cauză cu prevederile Convenției de la Viena cu privire la relațiile diplomatice din 1961.


Reprezentantul Ambasadei a părăsit teritoriul României în cursul acestei săptămâni”, arată un comunicat MAE.

După atrocitățile comise de armata rusă la Bucha, statele europene au reacționat concertat și, în doar 48 de ore, peste 120 de diplomați ruși au fost expulzați din statele membre UE.

În luna aprilie, România a anunțat expulzarea a zece diplomați ruși. Tot în aprilie, autoritățile de la București l-au declarat persona non-grata pe Alexey Grishaev, fost adjunct al atașatului militar al Ambasadei Rusiei la București, acuzat de activități de spionaj.

Ca răspuns, Rusia a decis expulzarea ofițerului Alin Iliescu, adjunct al atașatului militar al Ambasadei României la Moscova.


***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Moto: ”Generalii mei, în temeinica lor prostie, veneau și-mi spuneau: <Majestate, oamenii nu mai vor să lupte>. Iar eu în sinea mea mă gândeam: <adică nu mai vor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: