luni

4 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

5 aprilie, 2022

Guvernul României începe procedurile de expulzare a 10 angajați ai Ambasadei Rusiei la București, potrivit unei informări făcute de Ministerul Afacerilor Externe.

MAE informează că autorităţile române au decis declararea ca personae non gratae pe teritoriul României a 10 persoane care activează în cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti, având în vedere că activităţile şi acţiunile acestora contravin prevederilor Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice din 1961.

Declararea ”persona non grata” este primul pas procedural în vederea expulzării.


Potrivit unui comunicat MAE, aceste informaţii au fost comunicate părţii ruse, marţi, cu prilejul convocării la sediul Ministerului de Externe, din dispoziţia ministrului Bogdan Aurescu, a ambasadorului Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valery Kuzmin, la nivel de secretar de stat pentru afaceri strategice.

(Citiți și:Peste 120 de diplomați ruși expulzați în ultimele 48 de ore din statele UE”)

Cu prilejul convocării, MAE a reiterat condamnarea fermă a crimelor comise la Bucea şi în alte localităţi din Ucraina, pentru care răspunderea aparţine Rusiei. 

România se aliniază, astfel mai multor state din UE care au decis expulzarea pentru spionaj a unor angajați ai ambasadelor Rusiei, mai ales după ce au apărut imeginile cu masacrele civililor din Bucea și din alte orașe din Ucraina aflate sub ocupația trupelor de invazie ruse.

Astfel, în ultimele 48 de ore, nu mai putin de 120 de diplomați ruși au fost expulzați pentru fapte de spionaj, de către state precum Germania, Franța, Italia, Danemarca.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

***

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: