duminică

5 mai, 2024

22 februarie, 2023

Românca Irina Anghel-Enescu este laureata din acest an a Premiului Distinguished Fellow, distincție acordată de organizația non profit Eisenhower Fellowships, creată în 1953 de către un grup de cetățeni americani proeminenți în onoarea președintelui cu același nume.

De când și-a încheiat bursa în 2008, Irina Anghel-Enescu a fost profund implicată în activitățile Eisenhower Fellowships, donându-și cu generozitate timpul, energia și resursele pentru a sprijini programele, evenimentele și inițiativele EF, susține organizația.

”În calitate de reprezentant de țară EF și membru al Comitetului de nominalizări din România natală, Irina a dinamizat bursierii din țara ei de origine și a identificat candidați excepționali pentru bursă, transformând România într-una dintre cele mai active țări din rețeaua globală EF”, notează reprezentanții EF.


Om de business și avocat, Irina Anghel-Enescu a ocupat din 2005 până în 2020 funcția de director general al Asociației de capital privat și capital de risc din Europa de Sud-Est, o organizație independentă, nonprofit dedicată promovării capitalului privat și industriei de capital de risc, precum și sprijinirii antreprenoriatului în estul. Europa.

Ea a făcut parte din consiliile de conducere ale mai multor organizații, de la mari instituții financiare până la start-up-uri și de la întreprinderi sociale până la organizații non-profit globale.

Este expertă în antreprenoriat la Said Business School de la Universitatea din Oxford și consilier la Harvard Innovation Labs.

Președintele Eisenhower Fellowships, fostul secretar al Apărării al SUA, Robert M. Gates, îi va oferi Irinei Premiul Distinguished Fellow 2023 la cina anuală a EF, care va avea loc miercuri seara, 17 mai, la Colegiul Medicilor din Philadelphia.


***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: