marți

6 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 septembrie, 2022

Cofondatorul trupei Pink Floyd, Roger Waters, i-a adresat președintelui rus Vladimir Putin o scrisoare deschisă în care îi cere liderului de la Kremlin să îi dea asigurări că nu va folosi armele nucleare, declarându-se îngrijorat pentru el și familia sa, se arată într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

Anterior, Roger Waters anunțase anularea concertelor de anul viitor din Polonia, după ce Consiliul Local al orașului Cracovia a decis să pună în discuție declararea sa persona non grata.

Decizia oficialilor din Cracovia a apărut după ce artistul a scris pe Facebook că înarmarea Ucrainei nu este o soluție bună.

Ce îi cere Roger Waters lui Vladimir Putin


”Stimate președinte Putin, de când Federația Rusă a invadat Ucraina pe 24 februarie anul acesta, am încercat să-mi folosesc mica mea influență pentru a încuraja o încetare a focului și o înțelegere diplomatică care să răspundă nevoilor de securitate atât ale Ucrainei, cât și ale Federației Ruse.

În acest demers i-am scris două scrisori deschise doamnei Olena Zelenska, soția președintelui ucrainean. Aceste scrisori sunt ușor de găsit pe internet”, a scris Waters în prima parte a mesajului său.

Artistul britanic în vârstă de 79 de ani a continuat, spunând că i se cere din ce în ce mai mult să îi scrie o scrisoare și liderului de la Kremlin așa că a recurs în final la acest lucru.

„În primul rând, ați dori să se pună capăt acestui război? Dacă mi-ați răspunde <Da>, asta ar face imediat lucrurile mult mai ușoare. Dacă ați spune: <Federația Rusă nu mai are niciun interes teritorial în afară de securitatea populațiilor vorbitoare de limbă rusă din Crimeea, Donețk și Lugansk> și asta ar ajuta.


Spun acest lucru deoarece cunosc unele persoane care cred că vreți să cuceriți întreaga Europă, începând cu Polonia și restul statelor baltice. Dacă asta vreți, duceți-vă dracului”, a mai scris Roger Waters.

Acesta a mai adăugat că „am putea la fel de bine să încetăm cu toții să mai jucăm jocul disperat de periculos al puiului nuclear cu care șoimii de pe ambele părți ale Atlanticului par atât de confortabili”.

„Un război odios de agresiune, indiferent că a fost provocat sau nu”.

„Da, să ne aruncăm în aer unii pe alții și lumea în bucăți. Problema este că eu am copii și nepoți, la fel ca majoritatea fraților și surorilor mele din întreaga lume și niciunul dintre noi nu s-ar bucura de acest rezultat. Așa că, vă rog, domnule Putin, îngăduiți-mi și dați-ne această asigurare”, a mai scris Waters pe Facebook.

„Dacă v-am citit corect discursurile anterioare, ați dori să negociați o stare de neutralitate pentru o Ucraina suverană care vă este vecină? Este corect? Presupunând că o astfel de pace ar putea fi negociată, ar trebui să includă un acord absolut obligatoriu pentru a nu mai invada pe nimeni niciodată”, se mai arată în mesajul lui Roger Waters.

Cofondatorul trupei Pink Floyd a mai spus că este conștient de faptul că „SUA și NATO invadează alte țări suverane pentru câțiva barili de petrol”, dar a adăugat că asta nu ar trebui să justifice invazia rusă în Ucraina, despre care Roger Waters a spus că l-a luat complet prin surprindere și pe care a numit-o „un război odios de agresiune, indiferent că a fost provocat sau nu”.

„Când doamna Zelenska mi-a răspuns prin Twitter, am fost foarte surprins și foarte emoționat. Dacă mi-ați răspunde, v-aș respecta foarte mult pentru asta și aș considera mișcarea drept una onorabilă și în direcția corectă către o pace durabilă”, încheie Roger Waters

***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: