vineri

20 mai, 2022

Aripa Florin Cîțu preia conducerea PNL

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 septembrie, 2021

 

Florin Cîţu este câştigătorul alegerilor interne din PNL, reuşind să-şi asigure 2.878 de voturi, echivalentul a 60,2% din voturile valabil exprimate.

Ludovic Orban a obţinut 1.898 de voturi.


Votul s-a desfășurat sub un control strict exercitat de către șefii de delegații: liberalii și-au fotografiat voturl în cabină, sau s-au înregistrat cabine cu mai mulți votanți simultan.

Liberalii s-au reunit la sfârşitul acestei săptămâni în congres pentru a alege noul președinte al PNL, dintre actualul lider, Ludovic Orban, și premierul Florin Cîțu.

(Citiți și: ”VIDEO/ PNL – confruntarea finală: Liberalii își aleg președintele partidului”)

Ludovic Orban a candidat cu moțiunea “Forța Dreptei”, iar Florin Cîțu cu moțiunea “România Liberală”. La congresul care se desfășoară la Romexpo participă în jur de 5.000 de delegați din toată țara.

Ludovic Orban le-a transmis liberalilor că susţine varianta refacerii coaliţiei de guvernare, despre care a apreciat că este „singura coaliţie onorabilă”, dând asigurări că doar el poate aplana actuala criză politică.


„După Congres, cum ne vom prezenta în faţa partenerilor noştri din Coaliţie, dacă va fi ales cel care a provocat criza, în loc să fie ales cel care are soluţia la criză, cel care este respectat, cel care are cu adevărat capacitatea să refacă majoritatea parlamentară, să genereze un guvern de patru ani pentru România, condus de un premier al Partidului Naţional Liberal?”, a comentat Ludovic Orban.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În huiduielile susţinătorilor săi și cu multă răgușeală, premierul Florin Cîțu și-a expus moțiunea, apreciind că PNL trebuie să treacă la alt nivel. Premierul le-a cerut liberalilor să-l aleagă pentru că el este cel care va reuși să le facă viața românilor mai bună.

„Ludovic Orban a avut un rol important pentru partid, îl apreciez pentru lucrurile bune, aşa cum l-am taxat de fiecare dată pentru lucrurile proaste. Acum, PNL trebuie să facă o alegere care să ducă partidul la alt nivel. Nu este o luptă personală, este o luptă pentru a imprima un traiect nou pentru partidul nostru”, a afirmat Florin Cîţu, în discursul prin care şi-a prezentat moţiunea cu care candidează la şefia partidului, „România liberală”.

(Citiți și: ”Cristian Grosu / Criza: suprastructura partinică și ”depolitizarea” partidelor – cazul PNL”)

Etichete: , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: