joi

13 iunie, 2024

26 mai, 2023

Parlamentul de la Chișinău a votat joi Rezoluția Adunării Moldova Europeană, documentul adoptat în Piața Marii Adunări Naționale, la 21 mai 2023, care prevede ireversibilitatea orientării europene a Republicii Moldova.

„Rezoluția declară ireversibilă calea de integrare și aderare europeană drept proiect de prioritate naţională al Republicii Moldova și cheamă întreaga societate, inclusiv toate forțele politice, să dea dovadă de maturitate, unitate și solidaritate pentru consolidarea dialogului politic și social în numele interesului național – aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană”. menționează un comunicat al Parlamentului Republicii Moldova.

Parlamentul invită societatea civilă, partidele politice parlamentare şi extraparlamentare să sprijine necondiţionat, indiferent de viziunile lor politice, implementarea cerințelor formulate în Rezoluția Adunării „Moldova Europeană”, precum și a angajamentelor asumate în cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană din 3 martie 2022. De asemenea, sunt invitați liderii de opinie să comunice oamenilor despre obligaţiile şi beneficiile Acordului de asociere cu Uniunea Europeană pentru cetăţenii Republicii Moldova.

(Citește și: „LIVE / Aderare la UE în 7 ani, obiectiv fixat de Maia Sandu la Adunarea Națională Moldova Europeană„)


Inițiativa legislativă aparține unui grup de deputați din Fracțiunea PAS.

Amintim că, la 21 mai 2023, în Piața Marii Adunări Naționale s-a desfășurat Adunarea „Moldova Europeană”, un eveniment organizat de autorități la inițiativa președintei Maia Sandu.

Peste 80.000 de persoane din întreaga țară au participat la eveniment, dar și moldoveni din 33 de orașe europene care au venit la Chișinău penrtu a-și exprima susținerea pentru parcursul european al Republicii Moldova.

Ceiprezenți la Adunarea „Moldova Europeană” au votat o Rezoluție, prin care au afirmat aspirația Republicii Moldova de a deveni membru cu drepturi depline al Uniunii Europene.


*****

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: