joi

18 aprilie, 2024

2 mai, 2022

Rezervele valutare internaționale ale României (valute plus aur) s-au ridicat la 46,5 miliarde de euro la sfârșitul lunii trecute, în creștere cu 618 de milioane de euro față de sfârșitul lunii martie, reiese din datele publicate luni de Banca Națională a României (BNR).

Evoluția prețului aurului a asigurat peste 40% din această creștere, valoarea celor 103,6 tone de aur deținute de România ridicându-se la peste 6 miliarde de euro în aprilie, cu 260 de milioane de euro în plus față de martie. Față de februarie, valoarea rezervei de aur a înregistrat o creștere de peste 360 de milioane de euro.

La 30 aprilie 2022, rezervele valutare la BNR se situau la nivelul de 40,5 miliarde de euro, față de 40,1 miliarde de euro la 31 martie 2022. În cursul lunii au avut loc următoarele operațiuni:

  • Intrări de 3,56 miliarde de euro, reprezentând: modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit la BNR; alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor; alimentarea contului Comisiei Europene și altele;
  • Ieșiri de 3,2 miliarde de euro, reprezentând: modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit la BNR; plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută și altele.

Plățile scadente în luna mai 2022 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanțelor, însumează circa 213 milioane de euro.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: