sâmbătă

13 iulie, 2024

24 februarie, 2022

Acțiunile scad la burse după ce Rusia a extins atacul asupra Ucrainei și banii investitorilor globali se refugiază în active considerate mai sigure, precum aurul și titlurile de stat americane. Randamentele acestora au scăzut ca urmare a creșterii prețurilor.
Cotațiile dolarului, aurului și petrolului au crescut.

Cotațiile petrolului sunt cu 5% mai mari și cele ale aurului cu 2%. Prăbușirea acțiunilor din Asia este pe cale să ia o amploare și mai mare în Europa, șpotrivit cotațiilor instrumentelor la termen (futures).

Cotațiile futures pentru indicele de referință german DAX scădeau cu 5%, joi dimineața, ca și cotațiile futures pentru indicele EuroSTOXX, potrivit Reuters.


Cotațiile futures pentru indicele de referință londonez FTSE 100 pierdeau 2,8/%. În SUA, S&P 500 scăzuse miercuri cu 2,3%, iar contractele futures Nasdaq cu 2,8%.

Piețele sancționează un „mediu oribil”

„Piețele adaptează prețurile la creșterea îngrozitoare a riscului. Asta și incertitudinea fac oribil mediul în  care să ne aflăm. Nimeni nu vrea să se expună la risc atunci când acesta plutește în jur”, a declarat Rob Carnell, șeful de cercetare Asia Pacific la ING, citat de Reuters.

Contractele futures pe țițeiul Brent, care a oscilat miercuri între creșteri și scăderi bruște, au crescut cu peste 3,5% pentru a depăși 100 de dolari pe baril joi, pentru prima dată din septembrie 2014.

West Texas Intermediate a crescut cu 4,6% la 96,22 dolari pe baril, cel mai mare nivel din august 2014.


Amenințările geopolitice imediate au afectat joi randamentele din SUA, aruncându-l pe cel la titlurile de referință pe 10 ani, în cădere bruscă, până la 1,8681%, de la închiderea sa de 1,977% miercuri. Randamentul pe 2 ani a scăzut, de asemenea, la 1,5% de la o închidere de 1,6%.

Randamentele la obligațiuni sunt invers proporționale cu prețurile, care au crescut ca urmare a fugii baniilor către titlurile americane considerate mai sigure decât celelalte.

Fuga spre refugii a susținut dolarul, care a crescut cu peste jumătate de procent dintr-un coș al altor parteneri comerciali importanți, la 96,715. Euro a scăzut cu 0,8% , la 1,1220 USD.

Rubla rusă a coborât violent după ce a înregistrat mici câștiguri la începutul sesiunii. Ultima scădere de până la 5,77%, pe lângă o scădere de 3% față de dolar, miercuri.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: