joi

30 mai, 2024

17 mai, 2021

Miniștrii de Externe ai statelor membre UE se întâlnesc marți pentru a discuta confruntările care au loc între Israel și palestinieni, anunță Politico.

„Având în vedere escaladarea continuă dintre Israel și Palestina și numărul inacceptabil de victime civile, convoc marți o videoconferință extraordinară a miniștrilor de externe ai UE. Ne vom coordona și vom discuta despre modul în care UE poate contribui cel mai bine la încetarea violenței actuale”, a anunțat pe Twitter Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Josep Borrell.

Hamas, grupul militant care guvernează Fâșia Gaza, a lansat sute de rachete către Israel în ultima săptămână, provocând represalii din partea forțelor israeliene. Cel puțin 174 de persoane au fost ucise în Gaza, inclusiv 47 de copii și 29 de femei, potrivit ministerului sănătății administrat de Hamas.


Zece persoane – inclusiv doi copii – au fost uciși de atacurile militante asupra Israelului, potrivit oficialilor israelieni.

Uniunea Europeană a anunțat, într-o declarație transmisă presei sâmbătă, că este „angajată activ în eforturi diplomatice pentru a contribui la dezamorsarea” conflictului, adăugând că „prioritatea și mesajul UE în acest context rămân clare: violența trebuie să se încheie acum”.

Președintele Bundestag condamnă antisemitismul insuportabil manifestat la manifestațiile pro-palestiniene

Președintele Bundestag, Wolfgang Schäuble, a condamnat luni antisemitismul „insuportabil” exprimat la multe dintre manifestațiile pro-palestiniene organizate în Germania în weekend.

Nu doar în Germania, dar și la Londra, Paris, Madrid, Atena, Roma și alte orașe din Europa oamenii au ieșit în stradă, în weekendul trecut, în cadrul unor demonstrații anti-Israel – care în multe cazuri au căpătat accente antisemite.


Politicile Israel pot fi „criticate aspru”, dar „nu există nicio justificare pentru antisemitism, ură și violență”, a spus Wolfgang Schäuble într-un interviu oferit Bild, adăugând că violența ar trebui pedepsită cu „toată forța legii” și că Germania trebuie să să ofere „cea mai mare protecție posibilă comunităților și instituțiilor evreiești”.

Comentariile președintelui Bundestag vin după atacuri asupra sinagogilor și după incidente antisemite petrecute la mai multe demonstrații organizate în Germania în semn de solidaritate cu palestinienii.

Figuri marcante ale peisajului politic al Germaniei – printre care cancelarul Angela Merkel, ministrul de externe Heiko Maas, ministrul de interne Horst Seehofer, precum și liderii opoziției – au condamnat în mod similar incidentele de la aceste mitinguri de solidaritate și atacuri antisemite.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: