duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 septembrie, 2011

Rezultatele analizelor de laborator finalizate în data de 22 septembrie pentru 37 probe prelevate din mărfurile de origine vegetală (bulbi destinaţi plantării şi plante la ghiveci) indică absenţa organismelor de carantină, informează Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

În aceste condiţii, din punct de vedere fitosanitar, marfa poate fi comercializată pe piaţa din România.

Potrivit MADR, în prezent mai sunt în derulate analizele pentru 17 probe.


În data de 17 septembrie 2011, Garda Financiară a solicitat participarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale prin autoritatea fitosanitară la acţiunea de monitorizare a achiziţiilor intracomunitare de produse.

Garda Financiară a reţinut în ultimele zile 12 transporturi cu flori şi produse horticole din Olanda, iar alte trei TIR-uri au fost returnate furnizorului olandez. Garda a declanşat o acţiune de control a achiziţiilor intracomunitare de flori, bulbi, seminţe şi alte produse horticole, după ce au apărut o serie de informaţii conform cărora acestea ar conţine o bacterie periculoasă pentru sănătatea omului.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Agenţia Naţională Fitosanitară din subordinea Ministerului Agriculturii a prelevat probe din mărfurile transportate pentru ca acestea să fie analizate în laboratoarele de specialitate.

Eurodeputatul socialist olandez Thijs Berman a vorbit marţi despre un război al lalelelor declanşat de România ca reacţie la refuzul Olandei de a accepta fie şi o aderare parţială a ţării noastre la spaţiul Schengen.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: