Republica Moldova / Maia Sandu anunță Curtea Constituțională că va dizolva Parlamentul. Ar urma alegeri anticipate - CursDeGuvernare.ro
duminică

17 octombrie, 2021

Republica Moldova / Maia Sandu anunță Curtea Constituțională că va dizolva Parlamentul. Ar urma alegeri anticipate

29 martie, 2021

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat luni că va sesiza Curtea Constituțională (CC) pentru constatarea circumstanțelor constituționale de dizolvare a Parlamentului.

”Sesizarea este depusă în aceste momente”, a anunțat șeful statului după consultările cu formațiunile parlamentare.
”Alegerile anticipate sunt soluția care poate vindeca țara noastră”, a afirmat Maia Sandu, citată de Radio Chișinău.


Potrivit președintei, Parlamentul a eșuat să aleagă un guvern din 2 încercări. Maia Sandu a spus că acești deputați protejează grupările corupte, nu caută soluții pentru oameni.

„În ultimele trei luni, acești deputați care controlează deciziile publice au luat decizii în interes propriu, care au făcut viața oamenilor și mai grea. Au crescut prețurile la medicamentele cele mai solicitate, nu s-au planificat bani pentru achizițiile de vaccin. În schimb, continuă să crească schemele de corupție. Au continuat să voteze legi care continuă să blocheze asistența externă. Acest Parlament lucrează contra cetățenilor. Ei au adus statul în pragul eșecului total și ne cer acum să le mai dăm timp”, a justificat decizia Maia Sandu.

În situația în care Curtea Constituțională va constata îndeplinirea condițiilor de dizolvare a Parlamentului, președinta Maia Sandu va anunța dizolvarea forului legislativ și organizarea de alegeri anticipate în Republica Moldova.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

O a doua tentativă de formare a guvernului a eșuat săptămâna trecută, când în Parlament nu a existat cvorum pentru votul de investitură al guvernului Grosu.


Igor Grosu a fost a doua nominalizare pentru funcţie de premier făcută de Maia Sandu, după ce luna trecută a desemnat-o pe Natalia Gavriliţă, care nu a primit votul de încredere al deputaţilor din Parlamentul de la Chişinău.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr