duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 martie, 2021

Maia Sandu a dejucat planurile lui Igor Dodon

Curtea Constituţională a Republicii Moldova a decis luni că desemnarea lui Igor Grosu pentru funcţia de premier este constituţională, respingând astfel sesizarea depusă de Partidul Socialiştilor care contesta decretul preşedintelui Maia Sandu, informează Radio Chişinău.

În urma acestei decizii, premierul desemnat urmează să depună în parlament programul de guvernare şi componenţa echipei guvernamentale.

„Am luat act de decizia Curţii Constituţionale. În următoarele zile voi depune la parlament documentele ce ţin de echipă şi programul de guvernare. Aşa cum am promis, prioritatea noastră imediată este scoaterea ţării din criza sanitară şi economică şi curăţarea instituţiilor statului”, a reacţionat Igor Grosu, într-o postare pe Facebook.


Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a desemnat marţi premier pe Igor Grosu, liderul formaţiunii sale, Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS).

Maia Sandu a făcut această desemnare pentru că nu există un candidat care să fie susţinut de o majoritate parlamentară formalizată, potrivit Radio Chişinău. La consultări, partidul lui Dodon a mers cu o propunere de candidat, însă acesta a anunțat public, chiar în timpul consultărilor, că nu dorește nominalizarea.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Aceasta este a doua nominalizare pentru funcţie de premier făcută de Maia Sandu, după ce luna trecută a desemnat-o pe Natalia Gavriliţă, care nu a primit votul de încredere al deputaţilor din Parlamentul de la Chişinău.

Maia Sandu însăşi ceruse ca noua echipa guvernamentală să nu fie votată pentru a se putea declanşa alegerile anticipate, sperând că o victorie a PAS, partidul pe care l-a condus înainte de a deveni preşedinte, îi va consolida puterea.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: