marți

5 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

30 iulie, 2020

Renault a raportat o pierdere- record  de 7,29 miliarde de euro în prima jumătate a anului.

Potrivit Reuters, industria auto a suferit la nivel global pierderi substanțiale din cauza crizei coronavirus, care a închis fabrici și reprezentanțe de vânzări.

Alianța Renaul-Nissan a suferit în plus din cauză că fusese deja afectată de marja mică de profit și de scandalul care l-a avut în centru pe Carlos Ghosn, arhitect al acestei alianțe care a fost demis în 2018.


Acțiunile Renault au scăzut cu 3,3% în debutul ședinței de tranzacționare de joi de la Bursa din Paris.

Rezultatele anunțate de Renault sunt chiar mai slabe decât se așteptau investitorii, care estimaseră o pierdere netă de aproximativ 5 miliarde de euro și pierderi operaționale de 1,8 miliarde de euro. Pierderile operaționale ale grupului Renault, eliminând efectul pierderilor Nissan, se situează la două miliarde de euro, față de un profit operațional de 1,5 miliarde de euro anul trecut.

Grupul Renault este prezent și în România. Deține Automobile Dacia, cea mai mare companie din România.

“Rezultatele de astăzi vor fi un apel tulburător. În prezent atingem partea de jos a unei curbe negative care a început cu câțiva ani în urmă și, poate, chiar mai devreme. Ne aflăm într-o situație complexă, dificilă” , a comentat Luca de Meo (foto), noul director general al grupului francez.


Luca De Meo anunțase anterior un plan de redresare care presupune concedierea a mii de salariați, reducerea gamei de modele și o mai bună cooperare cu partenerii din alianță, pentru producția de vehicule.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Pe lângă aceste măsuri, Renault va prezenta un plan, până în ianuarie anul viitor, prin care își va modifica politica de producție și de vânzări. Șeful Renault spune că vor fi promovate modelele profitabile, în special mașini compacte, SUV-uri și vehicule electrice și hibride și, totodată, accentul va fi mutat de pe volum pe valoare.

Vânzările Renault au scăzut cu 34,9%, la 1,26 milioane de vehicule, rezultat pe care compania l-a atribuit în principal crizei globale cauzată de pandemia de coronavirus. Nissan, partener al Renault, a anunțat săptămâna aceasta o pierdere din exploatare record de 4,5 miliarde de dolari în acest an și cele mai mici vânzări din ultimul deceniu.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: