sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 mai, 2022

Sorin Maxim, director ADR Vest

Guvernul României a avizat miercuri Programul Operațional Regional al Regiunii Vest pentru exercițiul financiar 2021-2027, pregătit de către Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest.

Regiunea Vest este prima din România care are propriul Program Operaţional Regional avizat care va fi trimis la Comisia Europeană.

În urma acestui demers, ADR Vest şi Comisia Europeană vor putea negocia direct Programul Operaţional Regional 2021-2027, transmite News.ro.


Dacă Programul Operaţional Regional 2021-2027 va fi aprobat de Comisia Europeană, vor putea începe proiectele propriu-zise finanțate cu fonduri UE în Regiunea Vest, o regiune care reunește 4 județe: Timiș, Arad, Caraș Severin, Hunedoara.

Oficialii ADR Vest se aşteaptă ca Programul Operaţional Regional 2021-2027 al Regiunii Vest să fie aprobat de Comisa Europeană în luna iulie a acestui an. Până la lansare, ADR Vest va continua pregătirea ghidurilor de finanţare şi consultările publice pe teme de interes pentru potenţialii beneficiari.

Versiunea POR Vest 2021-2027 aprobată de guvern poate fi consultată AICI – LINK.

„Odată cu acest demers, se vor putea optimiza foarte mult procesele de relaţionare cu beneficiarii, se vor putea simplifica documentaţiile şi modul în care interacţionăm, vom putea urgenta timpii de reacţie faţă de solicitările beneficiarilor, vom digitaliza foarte mult procesele şi, nu în ultimul rând, vom putea să adaptăm mai bine proiectele la nevoile regiunii. Sper că această schimbare va fi dublată şi de faptul că, în limbajul comun, nu vom mai vorbi de cheltuirea banilor europeni, ci de investirea lor”, a declarat Sorin Maxim, directorul ADR Vest.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

***

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: