vineri

26 mai, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 octombrie, 2013

Procurorii anticorupție au început urmărirea penală a trei societăți comerciale, printre care și Realitatea Media (deținătoarea postului Realitatea TV), care este acuzată de spălare de bani, anunță un comunicat transmis joi de DNA.

În Dosarul insolvenței Realitatea, procurorii au început urmărirea penală faţă de trei persoane juridice

  • Realitatea Media SA (proprietara postului Realitatea TV) este acuzată de spălare de bani, ”având în vedere că există date și indicii temeinice că a fost finanțată cu bani proveniți din evaziune fiscală, transferul banilor fiind realizat sub forma unor contracte de împrumut”, se spune în comunicatul DNA.
  • SC Strategies-Research-Investments SRL – este acuzată de infracţiuni de fals în  înscrisuri sub semnătură privată și participație improprie la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, ”având în vedere că există date și indicii temeinice potrivit cărora, în favoarea acestei societăți au fost falsificate documente, prin antedatare, pentru a modifica registrul acţionarilor. Documentele astfel modificate au fost depuse la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul București unde s-au formulat cereri de înregistrare a mențiunilor privind schimbarea acţionariatului, în scopul prejudicierii creditorilor SC Realitatea Media SA”.
  • Rovigo SPRL – ”în sarcina căreia s-a reținut infracţiunea de bancrută frauduloasă, având în vedere că există date și indicii temeinice că societatea a fost folosită pentru înstrăinarea mărcilor Realitatea Media”.

Firma Rovigo este fost administrat judiciar al Realitatea Media, iar SC Strategies-Research-Investments SRL aparține lui Cozmin Gușă și Maricel Păcuraru (fiecare dintre ei are câte 50% din acțiuni) și este societatea care a preluat Realitatea Media.

Cozmin Guşă s-a prezentat joi la sediul central al DNA, iar la ieșire a declarat că i s-au adus la cunoștință, în calitatea de reprezentant al Strategies Research Investments SRL, acuzaţiile formulate împotriva persoanei juridice SC.


Cozmin Gușă nu crede că partenerul său, Maricel Păcuraru, față de care procurorii au început acum câteva zile urmărirea penală, ar fi făcut vreo ilegalitate. Cel mai probabil, a spus el, este vorba despre un denunț calomnios de la care a început întreg dosarul.

În acest dosar au fost puse sub învinuire 12 persoane, până acum, printre care Maricel Păcuraru (asociatul lui Cozmin Gușă, în Realitatea Media) și fratele lui Elan Schwartzenberg.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: