sâmbătă

22 iunie, 2024

10 martie, 2022

RBL lansează un apel la mobilizare generală ”pentru a contracara informațiile false care ar putea destabiliza România”.

Romanian Business Leaders – organizație a comunității de business din România – își reafirmă încrederea în economia românească, în societate și în instituțiile statului, în Uniunea Europeană și în NATO, avertizând însă că țara se confruntă cu un singur pericol imediat: dezinformarea.

Un comunicat emis joi de organizație precizează: ”Este singurul război în care ne aflăm deja – acela al informațiilor false, al fake-news-urilor. Cu acesta ne vom bate. Și va fi un război greu.”

Comunicatul RBL:


Romanian Business Leaders are încredere în România.

Avem încredere în economia românească.

Avem încredere în companiile românești și străine, în antreprenori și corporații că vor lua măsurile necesare pentru a traversa această nouă criză globală. Stăm umăr la umăr, organizații de afaceri și confederații patronale, pentru a discuta în permanență cu Guvernul măsuri necesare pentru gestionarea situațiilor care apar, de la lanțul de aprovizionare, la cel de desfacere. Continuăm să investim în România, nu plecăm nicăieri.

Avem încredere în români și societatea civilă.


Românii au dat dovadă în ultimele săptămâni că suntem o națiune de oameni curajoși și altruiști. Am dovedit că ne pasă de semenii noștri. Și da, nu ne pasă doar de copiii ucraineni loviți crunt de război, ci și de copiii români mai puțin norocoși. Iar societatea civilă, companiile, organizațiile neguvernamentale și miile de voluntari sunt eroii acestor zile.

Avem încredere în capacitatea energetică a României.

Sigur că este criză energetică, o vedem cu toții în portofele. Dar România nu va rămâne nici fără gaze, nici fără energie și nici fără benzină. Iar prețurile vor fi ținute sub control. România va accelera investițiile în energie regenerabilă și vom acoperi deficitul de energie pe care îl mai avem.

Avem încredere în sistemul bancar românesc.

Sistemul bancar este unul stabil. Fiecare bancă din România este garantată separat de băncile surori din alte state. Banii cetățenilor și ai companiilor sunt garantați de stat. Banca Națională a României a gestionat dintotdeauna exemplar crizele financiare.

Avem încredere în Uniunea Europeană.

România nu este singură. Suntem una din cele 27 de țări care împreună caută fără odihnă soluții pentru ca cetățenii lor să fie protejați fizic, social și economic. Dovadă stau cele 30 de miliarde de euro care au început să vină în România pentru implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență și solidaritatea UE de când a început războiul din Ucraina.

Avem încredere în NATO și capacitatea de apărare a României.

Să fim clari. În istoria sa, România nu a fost niciodată mai bine apărată decât este astăzi. Aliații noștri sunt cu noi, aici, prezenți și alerți. Nu avem motive de frică.

Există vreun pericol imediat?

Da, suntem în pericol grav de dezinformare. Este singurul război în care ne aflăm deja – acela al informațiilor false, al fake-news-urilor. Cu acesta ne vom bate. Și va fi un război greu.

Există în România grupuri care propagă informații false sau pe jumătate adevărate, care împrăștie panica pentru câștiguri politice, de imagine sau pentru a ajuta Rusia putinistă.

Trebuie să ne mobilizăm rapid cu toții: Guvern, mediu de afaceri, societate civilă și presă responsabilă. Trebuie să ne înarmăm cu toate resursele de comunicare de care dispunem pentru a contracara informațiile false care ar putea destabiliza țara noastră. Războiul informațiilor este un război greu, în care e nevoie de resurse, de profesionalism, de răbdare și de discernământ. Și e nevoie de fiecare dintre noi pentru a învinge.

Articole recomandate:

Etichete: , , ,

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: