fbpx Modifică Setările

Chestiunea

De ce doar 34%: Situația absorbției fondurilor europene, după 6 ani și jumătate din exercițiul 2014-2020

Potrivit datelor oficiale, la 1 iunie 2020 (cele mai noi date disponibile pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene), rata generală de absorbție efectivă a Fondurilor europene… Mai mult

04.08.2020

Analiză

Ce și cât înseamnă, de fapt, majorarea cu 10% a punctului de pensie

Creșterea de 10% a punctului de pensie începând cu luna septembrie de la 1.265 lei la 1.391 lei ar echivala la nivel bugetar cu o… Mai mult

03.08.2020

La obiect

Cea mai mare economia a lumii a intrat oficial în recesiune. Scădere de 32,9% de PIB în trimestrul al doilea din 2020

Economia americană a înregistrat cel mai abrupt declin trimestrial de la cel de-Al Doilea Război Mondiale încoace, de la lansarea acestui set de date. Nici… Mai mult

30.07.2020

La obiect

Stadiul celor 85 de proiecte fazate de România pentru a nu pierde finanțarea europeană

România mai are trei ani și jumătate la dispoziție pentru a finaliza cele 85 de proiecte fazate din fonduri europene, aferente exercițiului bugetar 2014-2020, valoarea… Mai mult

29.07.2020

UPDATE / Trei sferturi dintre candidați au picat la BAC în sesiunea de toamnă

de Mihai Pavelescu 2.9.2012

UPDATE / 24,27% dintre absolvenții de liceu care au susținut examenul de bacalaureat în sesiunea din toamnă au reușit să promoveze, rata fiind cu 4,75 puncte procentuale mai mare decât în sesiunea similară a anului 2011, conform rezultatelor făcute publice duminică, de Ministerul Educației, înainte de contestații.

Astfel, la sesiunea a doua a BAC-ului 2012 au promovat 20.662 de candidaţi.

Peste 10.000 de absolvenţi de liceu au luat medii între 5 şi 5,98 dar ”au picat” pentru că nu au obținut măcar media 6.

85.117 absolvenți de liceu au participat la examen, iar alți 14.000 de absolvenţi înscrişi iniţial au renunțat să vină la examen.

Procentul cel mai mare de promovabilitate s-a înregistrat în judeţul Giurgiu, 50,22%, iar cel mai redus a fost în Ilfov, 10,21%.

În București, 18,52% dintre absolvenții de liceu care au dat BAC-ul în sesiunea a doua din anul 2012 au promovat examenul, relatează Mediafax.

Anul trecut, în sesiunea de toamnă, în București 17,82% dintre candidați luaseră examenul.

În sesiuenea de vară, în Capitală au luat bacalaureatul 38,97% dintre absolvenții de liceu care au dat examen, Bucureștiul situându-se astfel sub media națională, de 42,03%, înainte de contestații.

Ministrul Educației, Ecaterian Andronescu, îi responsabilizează pentru rezultatele slabe de la bacalaureat pe elevi și pe părinții acestora.

”Şcoala trebuie reevaluată şi pentru părinţi şi pentru elevi şi trebuie aşezată la locul la care merită în formarea lor”, a declarat Andronescu, într-o conferință de presă.

Situația în țară:

 • Cluj. Promovabilitatea la sesiunea din august a examenului de bacalaureat a fost, în judeţul Cluj, de 22,8 la sută, înainte de contestaţii, fiind mai mare decât cea înregistrată în sesiunea similară din 2011, care a fost de 20,62 la sută.
 • Mureş. 23,94 la sută din cei peste 2.600 de candidaţi înscrişi la sesiunea din toamnă a examenului de bacalaureat, în judeţul Mureş, cu aproximativ un punct procentual mai scăzut faţă de sesiunea similară a anului trecut.
 • Vâlcea. Promovabilitatea la a doua sesiune a examenului de bacalaureat în judeţul Vâlcea este de 22,83 la sută, dublă faţă de cea înregistrată în perioada similară a anului trecut, când a fost de doar 11,62 la sută.
 • Arad. Promovabilitatea sesiunii de toamnă a bacalaureatului este de 29,85 la sută în judeţul Arad, înainte de contestaţii, cu 13 puncte procentuale mai mare faţă de toamna anului trecut. Niciun candidat nu a luat media zece, majoritatea obţinând medii între 6,00 şi 6,99. În judeș, promovabilitatea din toamna anului trecut, înainte de contestaţii, era de 16,71 la sută.
 • Alba. Aproape un sfert dintre candidaţii din Alba care au susţinut bacalaureatul în cea de-a doua sesiune au promovat, procentul celor care au reuşit să obţină note de trecere fiind de 23,36, mai mare decât în sesiunea de toamnă din 2011 când a fost 17,35.
 • Vaslui. Promovabilitatea la sesiunea din toamnă a examenului de bacalaureat înainte de depunerea contestaţiilor este de 34,96 la sută la nivelul judeţului Vaslui, cu aproape patru procente mai mare faţă de sesiunea similară din 2011, atunci când s-a înregistrat o promovabilitate de 31,05 la sută.
 • Bistriţa. Promovabilitatea în cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat în judeţul Bistriţa-Năsăud este de 24,58 la sută, înainte de contestaţii, fiind mai mare faţă de toamna anului trecut, când a fost de 17,41 la sută.
 • Covasna. Mai puțin de 17 la sută dintre candidaţii din judeţul Covasna au reuşit să promoveze sesiunea de toamnă a bacalaureatului, înainte de contestaţii, promovabilitatea fiind mai mică decât cea înregistrată în sesiunea similară din 2011, când a fost de 18,06 la sută.
 • Timiş. Promovabilitatea la sesiunea din toamnă a examenului de bacalaureat, în judeţul Timiş, este de 24,07 la sută înaintea contestaţiilor, cu aproximativ zece puncte procentuale mai mult faţă de perioada similară a anului trecut.
 • Sibiu. Promovabilitatea în judeţul Sibiu la sesiunea de toamnă a bacalaureatului este de 25,74 la sută, înainte de contestaţii, aproximativ un sfert dintre candidaţi fiind declaraţi admişi. În 2011, în județ, la sesiunea de toamnă promovabilitatea a fost de 21,95 la sută, înainte de contestaţii.
 • Argeş. Promovabilitatea la a doua sesiune a examenului de bacalaureat în judeţul Argeş este de 18,80 la sută, mai mare cu aproape trei procente faţă de cea înregistrată în perioada similară a anului trecut, când a fost 15,91 la sută.
 • Dolj. Promovabilitatea la a doua sesiune a examenului de bacalaureat a fost scăzută în judeţul Dolj, doar 21,47 la sută dintre elevi reuşind să obţină o notă peste 6.00 la examen,
 • Harghita. Promovabilitatea la sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat în judeţul Harghita este de 22,32 la sută, înainte de contestaţii, fiind mai mare cu aproximativ zece procente decât în sesiunea similară din 2011.
 • Constanţa. Promovabilitatea în judeţul Constanţa, în cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat, înainte de contestaţii, este de 36,07 la sută, de trei ori mai mare faţă de anul trecut, când în sesiunea de bacalaureat august-septembrie au promovat doar 11 la sută dintre elevi.
 • Suceava. Promovabilitatea la a doua sesiune a examenului de bacalaureat în judeţul Suceava este de 37,89 la sută, înaintea cotestaţiilor, peste rata îbnregistrată în sesiunea similară de anul trecut, când au luat examentul 36,31 la sută dintre candidați.
 • Bihor. Promovabilitatea la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat în judeţul Bihor este de 32,26 la su, înaintea depunerii contestaţiilor, rezultatele fiind mai bune decât în sesiunea similară a anului trecut, când procentul de promovabilitate a fost de 22,31.
 • Prahova. Promovabilitatea la a doua sesiune a bacalaureatului este de 19,93 la sută, mai mare decât în toamna anului trecut, când au reuşit să promoveze doar 16 la sută dintre candidaţi.
Mergeți în homepage ›

Publicat la data de 2.9.2012

Lăsați un comentariu


Stiri

Ambasadorul SUA: Am cerut Parlamentului să acţioneze pentru combaterea traficului de persoane. Răspunsul lui Marcel Ciolacu este dezamăgitor

Vladimir Ionescu

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman (foto), a declarat vineri că a solicitat Parlamentului României să înăsprească legislaţia împotriva traficului de persoane. Legile românești în… Mai mult

Stiri

275 de milioane de lei pentru modernizarea a zece avioane MApN, contract semnat de Avioane Craiova

Vladimir Ionescu

Premierul Ludovic Orban, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, şi cel al Economiei, Virgil Popescu, au participat, vineri, la Avioane Craiova, la semnarea unui contract în valoare… Mai mult

Europa

Slovenia, al șaselea stat UE care semnează cu SUA un memorandum 5G

Iulian Soare

Secretarul de stat american Mike Pompeo şi ministrul de externe sloven Anze Logar au semnat joi o declaraţie ”despre securitatea reţelei 5G” și protejarea spaţiului… Mai mult

Stiri

Lituania va impune sancțiuni Belarus, cu sau fără susținerea UE

Iulian Soare

Lituania intenționează să impună sancțiuni Belarusului după acțiunile violente ale poliției contra protestatarilor care acuză autoritățile de fraudă electorală. „În primul rând, vrem să formăm… Mai mult

Stiri

Guvernul american acuză Universitatea Yale că discriminează candidații albi și asiatici

Iulian Soare

Departamentul american al Justiției a acuzat joi prestigioasa universitate Yale că încalcă drepturile civice practicând o discriminare împotriva candidaților albi și asiatici, anunță Daily Mail.… Mai mult

Stiri

MAE rus amenință România din cauza noilor relocări de trupe americane: Cântăriți minuțios riscurile și gândiți serios la consecinţe

Iulian Soare

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova (foto), a criticat în briefingul de presă de joi planurile SUA privind desfăşurarea inclusiv… Mai mult

Stiri

Alpha Bank România lansează aplicația Alpha Pay Online pentru plăți online mai sigure și mai simple

Vladimir Ionescu

Alpha Bank România a lansat noua aplicație Alpha Pay Online, cu ajutorul căreia plățile online efectuate la comercianții înrolați în 3DSecure vor deveni mai simple… Mai mult