duminică

2 octombrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 septembrie, 2017

Raportul de activitate al Societății Române de Televiziune pe anul 2016 a primit marți aviz negativ în comisiile de cultură reunite ale Parlamentului. 

Raportul cu avizul negativ ar putea intra pe ordinea de zi a plenului reunit de miercuri. Dacă plenul adoptă raportul, Consiliul de administraţie al televiziunii publice este demis în bloc.

În comisii, au votat pentru respingerea raportului 17 parlamentari, un vot a fost în favoarea acestuia, iar doi membri ai comisiilor s-au abținut.


Dezbaterea raportului a fost introdusă suplimentar pe ordinea de zi, la solicitarea președintelui Comisiei de cultură din Senat, Radu Preda. În semn de protest, parlamentarii PNL s-au retras de la ședință.

Dacă raportul va fi respins și în plenul celor două camere, va trebui să plece de la conducerea SRTv și Irina Radu, numită anul trecut președinte – director general, în pofida recomandării Consiliului de Administrație al TVR, care optase pentru propunerea salariaților instituției, Monica Ghiurco.

Irina Radu este o apropiată a PSD, pe care formațiunea a impusă pe post pentru a-și securiza în funcții o serie de angajați fideli, dar și pentru a avea acces facil la postul public de televiziune.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

13 state membre UE au semnat o scrisoare prin care solicită Bruxelles-ului să propună un plafon de preț la gaz la reuniunea miniștrilor UE de energie de săptămâna

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: