21 mai, 2019

Radu Mazăre a fost adus marți la Curtea Supremă, după ce luni seara a ajuns în în țară

Radu Mazăre contestă condamnarea definitivă de nouă ani de închisoare în dosarul retrocedărilor fictive din Constanța, condamnare pentru executarea căreia a fost extrădat de Madagascar.

Fostul primar a depus la Curtea Supremă o contestație în anulare, a declarat avocata sa, Ioana Focșa, marți, când Radu Mazăre a fost adus la ICCJ pentru pentru a fi confirmat mandatul de arestare din Dosarul Polaris în care a fost condamnat, în primă instanţă, la nouă ani și 10 luni de închisoare.

Contestația în anulare este o cale extraordinară de atac care, dacă este admisă, poate desființa sentința definitivă de condamnare, procesul urmând să fie reluat de la zero.


Radu Mazăre a ajuns în România luni seara, escortat de polițiști români care l-au preluat dimineață din Antananarivo, Madagascar, de unde a fost extrădat pentru a executa în țară o pedeapsă la nouă ani de închisoare pentru fapte de corupție.

Fostul primar al Constanței a fost însoţit în avion (o cursă Tarom Paris – București) de patru ofiţeri de poliţie și a stat în ultimul rând, potrivit Digi24.

El a fost așteptat de o dubă care l-a preluat direct de pe pistă și l-a dus la Rahova, unde va sta în carantină timp de 21 de zile, înainte de a fi dus la penitenciarul cu regim închis în care își va ispăși pedeapsa.

Avionul a avut o escală de patru ore la Paris, unde a încercat să obțină azil politic, dar i s-a refuzat înregistrarea cererii, deoarece el nu a intrat pe etritoriul Franței, ci a fost păstrat în zona de tranzit.


Totul a fost plănuit cu câteva zile înainte, dovadă fiind faptul că el a fost așteptat la Paris de avocați francezi angajați să se ocupe de aceste demersuri. Mihai Mazăre, unul dintre frații fostului primar, a negat că s-ar fi încercat depunerea unei cereri de azil și susține că avocații doar au sesizat autorităţile franceze despre un presupus abuz al autorităților malgașe, având în vedere că decizia extrădării din Madagascar nu a fost luată de un judecător.

Mazăre a fugit din România la sfârșitul anului 2017, când se afla sub control judiciar.

Fostul primar al Constanţei a fost dat în urmărire internaţională după ce, pe 8 februarie 2019, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au condamnat definitiv la nouă ani închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Victoria lui Donald Trump nu e doar cea pentru postul

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: