vineri

19 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 decembrie, 2013

PricewaterhouseCoopers audit îi va evalua pe cei 205 de angajaţi cu funcţii de conducere, din totalul de 600 de salariați, de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). Cei care nu corespund standardelor vor fi disponibilizați.

„PricewaterhouseCoopers audit a fost desemnată câştigătoare în data de 4 noiembrie. Preţul ofertei depuse de câştigător a fost 316.400 lei, fără TVA. Evaluarea va începe la mijlocul acestei luni”, au declarat pentru MEDIAFAX surse din cadrul instituţiei.

Contractul a fost estimat la 540.000 lei, fără TVA, şi se va derula pe o perioadă de 45 de zile.


În urma evaluării, persoanele cu funcții de conducere care nu vor primi confirmarea pe post vot fi disponibilizate.

Potrivit scrisorii de intenţie convenite cu Fondul Monetar Internaţional, în termen de două luni de la finalizarea evaluării, ASF va elabora un plan de restructurare.

„ASF ar trebui să finalizeze rapid integrarea fostelor trei autorităţi de supraveghere. Pe baza evaluării realizată de compania independentă de consultanţă selectată privind salariile şi personalul, va fi elaborat un plan de acţiune în două luni (de la data evaluării efectuate de compania de consultanţă) pentru a reorganiza ASF. În urma evaluării consultantului, ASF va derula un exerciţiu de optimizare a afacerii”, se arată în scrisoarea de intenţie.

Conform anunţului de participare, câştigătorul licitaţiei va trebui să raporteze rezultatele evaluării celor 205 persoane şi să evidenţieze punctele forte şi slabe ale fiecărei persoane evaluate, precum şi indicarea unui scor individual pe competenţele analizate.


Până atunci, însă, instituţia trebuie să disponibilizeze circa 30 de persoane pentru a se încadra în limita de personal stabilită prin ordonanţa privind organizarea ASF, de 609 persoane, au mai menţionat sursele MEDIAFAX.

ASF a început deja evaluarea şoferilor angajaţi ai instituţiei, şi urmează ca din 23 de persoane să fie disponibilizate 10. Potrivit surselor citate, până la finele anului vor mai pleca din instituţie consilieri, angajaţi de la Serviciul Comunicare şi câteva persoane cu funcţii de conducere.

ASF şi-a început activitatea la finele lunii aprilie, prin preluarea şi reorganizarea tuturor atribuţiilor Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare şi Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: