vineri

8 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 septembrie, 2023

Președintele Vladimir Putin i-a dat termen ministrului Apărării, Serghei Şoigu, să pună capăt contraofensivei ucrainene până în octombrie, potrivit Institutului pentru Studile Războiului, citat de Ukrainska Pravda.

„O sursă din interiorul Kremlinului a susținut că Putin i-a dat lui Șoigu termen limită de o lună, până la începutul lunii octombrie 2023, pentru a îmbunătăți situația pe linia frontului, pentru a opri contraofensiva ucraineană și pentru ca forțele ruse să preia inițiativa”, arată un raport al ISW.

Afirmația sursei sugerează că comandamentul militar rus ar putea ordona contraatacuri continue, în speranța de a aduce contraofensiva ucraineană la un punct culminant, chiar dacă aceasta va avea costuri mari pentru capacitățile militare ruse.


Analiza ISW menționează că Putin a recunoscut pentru prima dată începutul contraofensivei ucrainene pe 9 iunie, subliniind că forțele ucrainene nu vor face avansuri semnificative datorită apărării rusești bine pregătite și că trupele ucrainene vor suferi pierderi mari de personal și echipamente militare.

Serviciile de informații militare britanice: Rușii sunt incompetenți în acțiuni ofensive

Armata rusă s-a dovedit capabilă, în ultimele 9 luni, să lupte în defensivă, dar continuă să aibă o „capacitate minimală” în pregătirea și desfășurarea acțiunilor ofensive, se arată în analiza publicată luni de experții în informații militare ai ministerului britanic al Apărării.

„În ultima săptămână, forțele ruse au depus eforturi intense pentru a organiza contraatacuri împotriva forțelor ucrainene care avansează în zonele Orihiv și Bahmut. În ambele regiuni, ucrainenii au respins atacurile rușilor și au reușit să-și mențină controlul asupra zonelor recent eliberate”, se arată în analiza ministerului britanic.

Comentariile și părerile exprimate în mediile militare ruse arată nemulțumirea profundă din rândul celor implicați în aceste contraatacuri, în special din zona Bahmut, care se plâng de planuri de atac „prost concepute”, lipsa sprijinului artileriei și numărul mare de pierderi suferite.


***

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: