marți

3 octombrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 septembrie, 2023

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, atrage atenția că este necesar „să ne pregătim pentru un război lung în Ucraina”. „Majoritatea războaielor durează mai mult decât se aşteaptă atunci când încep. Prin urmare, trebuie să ne pregătim pentru un război lung în Ucraina” a spus Stoltenberg.

„Cu toţii ne dorim o pace rapidă”, a continuat secretarul general al NATO, „dar în acelaşi timp trebuie să recunoaştem acest lucru: dacă preşedintele Volodimir Zelenski şi ucrainenii încetează să lupte, ţara lor nu va mai exista; dacă preşedintele Vladimir Putin şi Rusia depun armele, vom avea pace”, a adăugat acesta.

„Când acest război se va încheia, vom avea nevoie de garanţii de securitate pentru Ucraina, altfel istoria s-ar putea repeta”, a mai spus secretarul general al NATO.

Trupele ucrainene au eliberat Andriivka


Contraofensiva ucraineană, începută de peste trei luni, a înregistrat progrese lente.

Președintele Zelenski a anunțat vineri eliberat localitatea Andriivka, aflat[ la 10 km la sud de Bahmut, oraş în mare măsură distrus în timpul luptelor.

Statul Major ucrainean a raportat vineri, de asemenea, ”un succes parţial” lângă Klişchiivka, tot la sud de Bahmut. „Există un rezultat semnificativ şi foarte necesar în sectorul Bahmut” a spus pre;edintele Zelenski..

El a precizat că operaţiunile active continuă în zonele Klişciivka şi Kurdiumivka, iar Brigada 36 de infanterie marină este foarte activă în zona Opîtne şi Vodiane.


****

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Pachetul de măsuri fiscale pentru echilibrarea bugetului elaborat de guvern

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: