2 august, 2017

UPDATE 22.30: IGPR a publicat pe site-ul său, la Rubrica Persoane Urmărite, fotografia și datele lui Puiu Popoviciu.

***

Știrea inițială:


Gabriel Puiu Popoviciu, condamnat miercuri la șapte ani de închisoare, nu a fost găsit de polițiștii trimiși să-l ducă în Arestul Capitalei, unde urma să stea în carantină timp de o lună.

Surse citate de Agerpres susțin că există dovezi potrivit cărora omul de afaceri ar fi părăsit țara la începutul lunii iunie, la acea dată neexistând interdicția de a ieși de pe teritoriul României.

Poliția l-a dat miercuri seara în urmărire națională și urmează să ceară instanței și un mandat european de arestare pe numele lui Puiu Popoviciu.

Reamintim că un alt om de afaceri cu dosare la DNA, Sebastian Ghiță, a fugit din țară cu o zi înainte de a pierde imunitatea parlamentară, în decembrie 2016, deși era monitorizat de două echipaje de la Direcția Operațiuni Speciale.


Omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv miercuri la 7 ani închisoare în dosarul “Băneasa”, un caz cu prejudiciu de peste 300 milioane de lei.

Prin asocierea dintre SC Băneasa Investments SA și Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București. Prin această tranzacție, firma controlată de Popoviciu a intrat nelegal în posesia a 224 de hectare de teren aparținând domeniului public și situate în Băneasa, confirmă astfel instanța de la Curtea Supremă.

Procurorii DNA au acuzat că, în perioada 2000 – 2004, rectorul Ioan Niculae Alecu, beneficiind de sprijinul interesat al lui Gabriel Aurel Popoviciu, “în baza unui contract încheiat cu încălcarea prevederilor legale”, a făcut posibilă aducerea unui teren de 224 hectare, aparţinând domeniului public al statului, ca aport în natură la capitalul social al SC Băneasa Investments SA, societate controlată de Popoviciu.

Anchetatorii au mai stabilit că Popoviciu, în înţelegere cu rectorul Ioan Niculae Alecu, ar fi creat posibilitatea încheierii unui contract de asociere în participaţiune în condiţii nelegale, introducând în acest mecanism societatea SC Log Trans SA, devenită ulterior Băneasa Investments SA şi pe Andrei Mihai Bejenaru, care ar fi acţionat potrivit indicaţiilor omului de afaceri. Potrivit contractului, trebuiau dezvoltate activităţi de pomicultură, viticultură, creşterea animalelor pe terenurile fermei Băneasa.

Miercuri, în același dosar au mai fost condamnați:

Cornel Șerban (fostul șef DGIPI) — 2 ani și 6 luni cu executare

Ioan Nicolae Alecu (rectorul USAMV București) — 6 ani de închisoare cu executare

Petru Pitcovici (fost șef în Direcția Generală Anticorupție din MAI) — 2 ani cu suspendare.

Ștefan Diaconescu — 5 ani cu executare

Andrei Mihai Bejenaru — 6 ani cu executare

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Victoria lui Donald Trump nu e doar cea pentru postul

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: