vineri

21 ianuarie, 2022

PSD schimbă propunerea de ministru al Economiei

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 noiembrie, 2021

La nici 24 de ore de la prezentarea echipei PSD din Guvernul Ciucă, partidul schimbă propunerea pentru Ministerul Economiei, renunțând la senatorul de Galați Marius Humelnicu, fost fotbalist, city manager în Galați și secretar de stat în Ministrul Transporturilor.

În locul său urmează să fie validat la ministerul Economiei Florin Spătaru (foto), director în cadrul Şantierului Naval Mangalia. Oficial, Marius Humelnicu a decis să se retragă, dar decizia i-a fost sugerată de conducerea PSD.

Consiliului Politic Național al PSD va discuta marți propunerea de schimbare a titularului de la Economie și urmează să decidă cine va fi propus pentru poziția de vicepremier în Guvernul Ciucă.


După prezentarea echipei guvernamentale, Marcel Ciolacu a fost întrebat ce îl recomandă pe Humelnicu pentru funcția de ministru al Economiei, iar șeful PSD a răspuns: ”A venit din partea organizației Galați. Așa funcționează un partid.” Întrebat în legătură cu competențele lui Humelnicu, Marcel Ciolacu a răspuns: ”Este președintele comisiei de….IT din Senat, comisie decizională? Am înțeles că este inginer și are toată susținerea noastră pentru acest domeniu. Veți vedea, va veni în fața dumneavoastră și veți afla. Sper să fie un ministru pe așteptările românilor”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Nicolae Ciucă își dorea ca marți să depună până în prânz, la Parlament lista guvernului și programul de guvernare, pentru ca audierea membrilor cabinetului să fie organizată miercuri, iar votul să fie dat joi. Programul nu a putut fi respectat din cauză că PSD nu a reușit să decidă luni cine va fi susținut pentru poziția de vicepremier.

Pentru funcție se luptă Sorin Grindeanu, susținut de Marcel Ciolacu, și Gabriela Firea, susținută de Paul Stănescu. Un alt nume luat în calcul este cel al lui Vasile Dîncu.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar:

rrr